Кирил Петков и Делян Пеевски се наричат Кики и Диди.

...
Кирил Петков и Делян Пеевски се наричат Кики и Диди.
Коментари Харесай

Диана Дамянова: Конституцията е направена на баница

Кирил Петков и Делян Пеевски се назовават Кики и Диди. Знам го от Народното събрание. Много хора го знаят. Това сподели някогашният пиар на Политическа партия Диана Дамянова.
" Кучето е заровено в листата, от който президента Румен Радев трябваше да избира. Конституцията е направена на баница с тези промени. Имало е алтернатива. Конституционалисти споделят, че е можело кабинетът на Денков да докара до избори. Можело е в този лист да се сложат заместник-председателите на Народното събрание (НС) и по този начин нямаше да е целия от ГЕРБ ", уточни Дамянова, която работеше с " Продължаваме промяната " като пиар, разяснявайки избора на Димитър Главчев за длъжностен министър председател и възможния състав на неговото държавно управление. " Но истината е, че тази Конституция е писана да се погаси някакъв период. Ако в действителност някъде в света ви дадат да извършите план от 69 елементи, а вие извършите единствено една, ще ви уволнят на секундата. Тук по този начин е направено. Вчера Христо Иванов споделя, че е сюрпризиран, че са пристигнали избори. Тези промени не са правени с оглед бъдещето на България, а са правени, просто да бъдат направени ", продължи тя.
Изборът на Димитър Главчев е изцяло натурален, добави Дамянова.
" Имаше единствено един от Политическа партия, който има цялостна несъответственост ", разяснява тя във връзка реда по който президентът трябваше да избере името на служебния министър председател.
" Това зависи от това доколко ще се залегне на експерти. В единия лагер разчитат на чара на Борисов, в другия на чара на Петков, който е мъждукащ. Кампанията е подадена. Едната страна, ГЕРБ, ще споделя: " Много положителни момчета, какво им стана? " - което е гениално държание на Борисов.
Другата страна към този момент е ясна, преди беше " има по какъв начин ", а най-после излезе " няма по какъв начин ". Тезата за избори до дупка към този момент се е състояла преди повече от 30 години и тя има своите трагични резултати от позиция на демократичния развой.
Те не знаят, че тези неща са се случили. А кой ще понесе виновността за изборите - ще се упрекват взаимно. Хората стопираха да се  интересуват от това, интересуват се какво става в бъдеще ", изясни Дамянова.
Според нея има три разновидността.
" Първи вид - същата настройка, при която Политическа партия са изгубили част от електората си вследствие на сглобката. Те изгубиха на три пъти. Един път изгубиха с това, че се сглобиха, вторият път, че се обикнаха. Кирил Петков и Делян Пеевски се назовават Кики и Диди. Знам го от парламент. Третият път е когато още веднъж сдадоха властта.  Щета ще има ", сподели Дамянова. " ГЕРБ е в някакъв относителен напредък, също Движение за права и свободи е във напредък. Във напредък е и " Възраждане ".
Картинката ще е сходна. Или ще е друга в смисъл, ще има 2-3 по-големи партии, с които Борисов ще би трябвало да се преценява. Но че Борисов е с най-голямата партия, няма подозрение ", продължи с прогнозите Дамянова. Вариантът е избори до дупка, до момента в който се завоюват 121. Или вид две - амнистия, най-малко краткотрайна, с цел да може да оправим нещата. Не желая да прощавам на Борисов, водила съм огромни борби с него, само че не мога да го санкционирам до момента в който съм в една власт с него ", заключи Дамянова.
" Вярваме, че на обществото, на хората в действителност им писна от неспособността на хората, които ги съставляват, да намират работещи решения. Да намират смисъл и разсъдък, да оставят този изстрадал народ намира, да основава богатства, а не да го занимават със своята подготвеност ", разяснява психологът Росен Йорданов.
„ Разговорът кой е отговорен се отнася главно до това да сплотяват все пооредяващите си твърди ядра. Разговорът към този момент е кой е по-нормален. Вярвам, че на хората в действителност им писна от неспособността да се намират работещи решения от хората, които ги съставляват ", съобщи Росен Йорданов.
Йорданов сподели още, че Главчев е бил единствената допустима рационална фигура в тези условия. Дамянова добави, че служебният кабинет е политически, което е разумно. Тя чака рационален кабинет, защото Димитър Главчев е „ логичен човек ".
Те не са предполагали, че Иванов ще заложи, че встъпвайки в служба би трябвало да се готвят за премиерския пост. Това са хора, които са работели единствено в един бранш, по какъв начин ще намерят министър на опазването на здравето, на външните работи? Стига с фантазиите ", каза  Йорданов.
" Дори и коментаторите би трябвало да излязат от тяснопартийния агитационен модел. Защо се провалиха? Бяха прилагани ужасно доста мръсни трикове ", означи психологът. 
" Въображаем проблем, както беше с външния министър. Ултиматуми, рискови условия, които непрестанно се покачват.
Манипулативно се отсрочват решения, с цел да може да се осъществя втория мандат. Не може да искаш против нищо, нещо.
Те не осъзнаха, че имат общ интерес - имаха потребност от време. Напълно съм уверен, че Борисов не искаше да има избори, тъй като това е човек, който 3 пъти е бил министър председател ", проучва Йорданов.
Дамянова даде прогноза какъв може да е съставът на кабинета " Главчев ".
" Служебният кабинет е политически кабинет. Логично е в него да има политически свързани хора. Не е скандал, разумно е.
Очаквам, че това ще бъде един рационален кабинет. Той е логичен човек.
Самият той ще направи равно далечен кабинет, ще се опита да уйдиса на всички. Друг въпрос е доколко ще се съобрази с алените линии на някои демократични сили.
Истината е, че договарянията са зациклили на тематика личен състав. Политическият проблем на България е следният - Политическа партия, или каквато друга мощ да се яви, би трябвало да реши огромния въпрос, могат ли да санкционират, до момента в който съуправляват. Аз ще ви кажа: " Не, не могат! ", сподели още Дамянова.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР