Кирил Петков и Асен Василев застават в ляво-центристкото пространство. Те

...
Кирил Петков и Асен Василев застават в ляво-центристкото пространство. Те
Коментари Харесай

Светослав Малинов: Загубата на доверие към ИТН вероятно ще доведе до победа на ГЕРБ

Кирил Петков и Асен Василев застават в ляво-центристкото пространство. Те са предложени на българското общество от президента Румен Радев, защото те са негов персонален избор за министри. Това съобщи в предаването “Обективно” на Телевизия Евроком политологът доцент Светослав Малинов, началник на катедра “Политология” в Софийския университет “Св. Климент Охридски”.

“Когато влиза нова партия, тя разчита на гласове на хора, които не са дали своят вот. Това е най-големият запас. Въпросът е, че тези гласове са доста различни”, добави той.

Според него Петков и Василев ще откъснат най-вече гласове от Българска социалистическа партия.

“Няма по какъв начин те да взимат гласове от Движение за права и свободи и ГЕРБ, защото те застанаха изрично в опозиция”, добави доцент Малинов.

Загубата на доверие към “Има подобен народ” евентуално ще докара до победа на ГЕРБ на идващите избори, уточни политологът.

Малинов посочи, че успеха на избори не значи ръководство, тъй като ГЕРБ няма сътрудници. Според него партията на Борисов ще остане в съпротива.

“На мен ми се коства, че даже и последователите на “Има подобен народ” не могат да скрият разочарованието си. Независимо какво ще се приказва в този момент, ние видяхме дейности от страна на Има Такъв Народ,. които бяха прибързани. Това е партията, която най-вече ще загуби”, добави той.

Трудно е да се предвижда кои ще са партиите на трето, четвърто и пето място, добави доцент Малинов.

Партиите ще издигат претенденти за президент, които нямат потребност от налагане. Фигурите ще са известни, счита политологът.

“Законодателите са се погрижили тези избори (президентски и парламентарни - бел.а.) в никакъв случай да не съответстват. Те имат друг темп и друг мандат, само че ето - случи се. (...) Забавянето във всяка друга обстановката би било доста съществено, аз бих споделил неуместно, само че не и в тази, тъй като всички са вперили взор във формулата за ръководство, която ще бъде не по-малко сложна”.

Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф и неговите кукловоди не разрешават това да се случи, а в техните медии тематиката е табу.

Легитимни ли са за Вас определените по-късно парламенти?

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР