Кирил Петков и Асен Василев започнаха първия кръг от срещи

...
Кирил Петков и Асен Василев започнаха първия кръг от срещи
Коментари Харесай

Кирил Петков след срещите с ИТН, БСП и ДБ: Всички осъзнават колко е важно да имаме правителство

Кирил Петков и Асен Василев започнаха първия кръг от срещи с политическите сили, с които имат близки позиции. Днес те са имали диалози с Има Такъв Народ, Българска социалистическа партия и Демократична България, оповестиха от "Продължаваме смяната " пред медиите. Целта е била да се схванат за метода, по който ще стартира договорния развой по съставянето на държавно управление. По думите на Петков всички срещи са протекли доста градивно.

"За да можем да приказваме за политики, всяка партия ще даде най-хубавите си експерти по обособените тематики. Ще се срещаме дружно, не самостоятелно с обособените партии. Целта е най-после да излезем с същинска стратегия, която ще разписва ясно датите, в които тя би трябвало да се случи. Вярваме, че за пръв път ще има съдружно съглашение, което ще зададе ясни направления по какъв начин да действаме ", съобщи още Кирил Петков.

Лидерът на "Продължаваме смяната " добави, че желае да сътвори "А " тима на България.

"Днес беше единствено "Здравейте, радваме, че можем да се поздравим след изборите, че имаме общи задания ". Хубавата вест за всички български жители е, че всяка партия осъзнава какъв брой е значимо да имаме държавно управление и, че процесът по сформирането му е също толкоз значим ", добави Петков, който се чака да бъде номинацията за министър-председател.
Кирил Петков Христо Иванов
БГНЕС
От думите на водача на Демократична България в оставка Христо Иванов стана ясно, че сред двете обединения няма никакви основни другия и умерено биха могли да се коалират.

"Хубавото е, че има настройка да се сформира държавно управление, което да бъде амбициозно - тъкмо това чакахме ние. Ние сме обнадждени и гледаме с оптимизъм на това, което стартира. Нямаме никакви основни другия във вижданията с предстоящите мандатоносители от "Продължаваме смяната ". Аз съм в оставка и в този момент ще желая от нашия Национален съвет да подкрепим държавно управление с техен мандат, нямам аргументи да чакам, че това няма да се случи. Ще отнеме време, тъй като в действителност ще се създаде добър проект за работа и хората ще знаят накъде се движим и кой носи отговорност за всяка обособена стъпка ", добави Христо Иванов.
Христо Иванов подаде оставка

По думите му за съответни имена по време на срещата не говорено. "Единственото име, което беше упоменато беше това на Гешев, само че не в подтекст на държавно управление ", съобщи още Иванов.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР