Кирил Петков и Асен Василев водеха неразумната и опасна финансова

...
Кирил Петков и Асен Василев водеха неразумната и опасна финансова
Коментари Харесай

Слави Трифонов: Никак не ми се иска да се връща Жан-Виденовото време!

Кирил Петков и Асен Василев водеха неразумната и рискова финансова политика, съобщи водачът на Има Такъв Народ

" Днес в медиите излезе следната вест: България е пред свръхдефицит и сюжет за заем от Международния валутен фонд.

Тази информация излиза от отчета на служебния финансов министър Росица Велкова, който тя е показала пред Министерски съвет.

Основната причина за тези заключения се крие в работата на последното постоянно държавно управление и решенията, взети съответно от тогавашния министър-председател Кирил Петков и тогавашния министър на финансите Асен Василев.

Ще ви напомня един съответен случай, поради който България сега е с неприятно финансово положение. При правенето на бюджета от държавното управление “Петков ”, “Има подобен народ ” обществено и на няколко пъти се опълчи на концепцията да се раздадат енергийни помощи на всички, в това число на компании, които записват свръхпечалби. Разбира се, никой не ни чу и в последна сметка милиони левове бяха раздадени на такива компании, които нямаха потребност от помощ.

Всъщност, резултатите от решенията на Кирил Петков, Асен Василев и безропотните им сътрудници щяха да бъдат още по-драматични, в случай че те бяха останали отпред на държавната хазна. За доказателство, прочетете деликатно отчета на служебния министър на финансите Росица Велкова.

Всеки естествен човек може да си направи разумни, причинно-следствени връзки и да разбере какво се е случило и какво можеше да се случи.

Да теглим заем от МВФ не е стояло пред страната ни от Жан-Виденово време.

А като се сетя какво беше тогава - по никакъв начин, но по никакъв начин не ми се желае това време да се връща.

Две бяха аргументите, заради които падна държавното управление на Кирил Петков.

Едната беше двойствената политика по отношение на Северна Македония, а другата беше неразумната и рискова финансова политика на Асен Василев и Кирил Петков.

Това, което се случва през днешния ден, и това, което се случи в Северна Македония, ясно демонстрират какво съм имал поради. "

Слави Трифонов
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР