Кирил Петков и Асен Василев обявиха на днешната си партийна

...
Кирил Петков и Асен Василев обявиха на днешната си партийна
Коментари Харесай

Мрежата към Петков и „петата му колония“: Божинка, ти ли си?

Кирил Петков и Асен Василев оповестиха на днешната си партийна конференция, че България е „ пета колония “ на Русия. Те обаче нямали да го позволен и до момента в който те са на власт страната ни ще държи на своя суверенитет. Ако пък Путин реши да ни нападне, то ние ще покажем мощен отпор. Поредният гаф на Петков не остана неусетен и макар, че Асен Василев му помагаше, като не му даваше доста думата, министър председателят въпреки всичко съумя още веднъж да се изложи.

Ето и част от мненията:

Кристиан Анадолиев

От днешната конференция на премиера Петков научих, че България е „ пета колониЯ " на Русия. Явно това е някакъв нов термин в политическия дискурс.

Ако министър-председателят е визирал „ пета колона ", то е значимо да уточним някои неща:

Терминът „ пета колона " разказва дребна група хора, която е надълбоко внедрена в по-голяма група хора, подготвена да нанесе удар „ в тил " в съдбоносен миг, с който да помогне на врага.

Той носи началото си от Испанската революция и по-конкретно борбата в източната част на страната, когато в писмо до шарже-д-афер на немското посолство в Испания, генералисимус Франциско Франко написа, че се насочва към Мадридска област с 4 колони бойци на страната на Националистите и 5-а колона ги чака вътре в самия Мадрид, подготвена да нападна от вътрешната страна.

България не е „ пета колониЯ “ на Русия, само че че има „ пета колона “ в страната ни, е ясно и на дребните деца. А в случай че ще пазим националния си интерес непременно, би трябвало да имаме готови, можещи и знаещи водачи. Иначе е хубаво от време на време да четем книги и да познаваме историята. Много неща могат да се научат. Ето даже Ърнест Хемингуей има пиеса със заглавието " Петата колона ".

Борис Марков

Кирил Петков: “Русия е третирала България като пета колония ”

Вие в действителност ли не се замисляте за какъв брой просто момче става въпрос?! Това в композиция „ ще оставим популизма на второ място “ единствено потвърждава, че пропуските му са систематични, а не лапсуси.

Този няма концепция какво популизъм, нито какво значи изразът „ пета колона ”, от къде идва и в какъв смисъл се употребява. Никаква концепция няма.

Ангел Джамбазки  

Божинка, ти ли си? Не бе, съществено, никой не може да е автентично толкоз неостър, несъмнено го прави преднамерено. Неоколониалист подобен някакъв.  
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР