Кирил Петков и Асен Василев най-после проговориха пред медиите след

...
Кирил Петков и Асен Василев най-после проговориха пред медиите след
Коментари Харесай

Кирил Петков проговори след срещите с ИТН, БСП и ДБ: Целта е коалиционно споразумение

Кирил Петков и Асен Василев най-сетне проговориха пред медиите след срещите с Има Такъв Народ, Българска социалистическа партия и Демократична България.

Целта на срещите е била да се приказва метода, по който ще стартира договорния развой по съставянето на държавно управление, уточни Кирил Петков..

" За да можем да приказваме за политики, всяка партия ще даде най-хубавите си експерти по обособените тематики. Ще се срещаме дружно, не самостоятелно с обособените партии.

Целта е най-после да излезем с същинска стратегия, която ще разписва ясно датите, в които тя би трябвало да се случи. Вярваме, че за пръв път ще има съдружно съглашение, което ще има ясни направления по какъв начин да действаме " , съобщи Кирил Петков.

" Искаме да създадем " А " тима на България, само че няма да стане в случай че не структурираме добър развой. Днес беше единствено " Здравейте, радваме, че можем да се поздравим след изборите, че имаме общи задания ".

Всичките диалози бяха доста градивни. Хубавата вест за всички е, че всяка партия осъзнава какъв брой е значимо да имаме държавно управление и, че процесът по сформирането също е толкоз значим ", добави.
" Продължаваме промяната " е почнала диалози за държавно управление с Демократична България, Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ
Формацията на Кирил Петков и Асен Василев " Продължаваме промяната ", която завоюва предварителните парламентарни избори, към този момент е почнала п...

Асен Василев добави, че са срещнали единодушие от Има Такъв Народ, Българска социалистическа партия и Демократична България.



Нинова - поканиха ни да съставим общ кабинет

От " Продължаваме промяната " пожелаха първият диалог да е единствено сред водачите на партиите. Разговорът ни с Кирил Петков и Асен Василев беше рамков - покана за сформиране на общо държавно управление. Начертахме и пътна карта по какъв начин това да се случи. заяви лидерката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, която през днешния ден подаде оставка, в предаването " Лице в лице ".

В идващите дни да излъчим експертни работни групи, те да сложат стратегиите на партиите на вниманието си и да забележим какво да запишем в една обща стратегия, която да бъде публично документално съдружно съглашение за държавно управление. Говорихме дълго, може би час и половина кой по какъв начин вижда бъдещото ръководство.
" Обречени на триумф ": непознатите медии за Кирил Петков и Асен Василев
Немскоезичните медии и през днешния ден обръщат огромно внимание на резултатите от третите за тази година парламентарни избори в България. Редом с т...

Общото, което ни събира е, че би трябвало да има работещ парламент и работещо държавно управление. Поставих въпроса и за бюджета, който ни следва да гледаме, обсъждахме бързите антикризисни ограничения. Лидерите на Политическа партия споделиха след срещата ни, че не престават диалога си и с другите сътрудници ".



Христо Иванов - не сме обсъждали имена на министри


„ Ще отнеме време, задачата е да има доста добре създаден проект за работа, който да бъде обществен. Видяхме много образци за това по какъв начин може да НЕ се направи държавно управление “, разяснява Христо Иванов от Демократична България.

Лидерът в оставка на „ Да, България “ беше безапелационен, че имена на министри не са били обсъждани. " Не сме говорили за никакви имена, с изключение на едно, мога да загатна аз - Гешев, само че не като член на кабинета ", уточни още Христо Иванов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР