Кирил Петков и Акен Василев могат да бъдат арестувани заради

...
Кирил Петков и Акен Василев могат да бъдат арестувани заради
Коментари Харесай

Петков и Василев могат да бъдат арестувани

Кирил Петков и Акен Василев могат да бъдат задържани поради изменничество на националните ползи при прекратяването на контракта с " Газпром " и умишленото заличаване на " Булгаргаз " като снабдител на природен газ в България.

Това написа в новия си брой седмичникът " Филтър ", базирайки се на два самостоятелни един от различен източника от енергийните среди.

Отстраненият от " Продължаваме промяната " началник на " Булгаргаз " Николай Павлов е изразил подготвеност да разкрие всички схеми на двамата в енергетиката - по-специално " ролята на медиаторите и комисионерите за съсипването на българската промишленост и рекордното повишаване на газа ". Павлов бе предпазен при уволнението от президента Румен Радев, а името му даже се спрягаше като вероятен енергиен министър в служебния кабинет - пост, който бе ангажиран от Росен Христов, напомня вестникът.

Очаква се и други енергийни специалисти, " следили с смут " дейностите на държавното управление, да свидетелстват за " безобразията ". Неотдавна Румен Овчаров съобщи, че е било национално закононарушение да се изпразва хранилището в Чирен, в случай, че се чака война или такава е почнала. Според други експерти количества от Чирен са били продавани на едни цени, а в това време се е договарял газ за българските консуматори на доста по-високи цени. Целта била да се приберат комисиони, написа " Филтър ".

В същото време това си е " чиста проба закононарушение против бизнеса ", тъй като други страни и предприятията в тях употребяват доста по-евтин газ и това прави българската продукция неконкурентноспособна. Действията на Петков и Василев са " самобитна измама и съзнателно ръководство в ущърб на страната ни и в интерес на други страни ", написа още изданието.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР