Кирил Петков говори за последно като кандидат-премиер преди НС да

...
Кирил Петков говори за последно като кандидат-премиер преди НС да
Коментари Харесай

К. Петков каза какво иска от всяко министерство и отсече: След 4 г. България ще е различно място

Кирил Петков приказва за последно като кандидат-премиер преди Народно събрание да гласоподава това да стане министър-председател. Пред цялостната пленарна зала съпредседателят на Продължаваме промяната очерта целите, които четворната коалиция си е сложила. Петков показа персонално всеки един кандидат-министър и в обобщение назова какво желае от тях.

" Днес е значим ден да продължим смяната - в мисленето и ръководството. В четворната коалиция постигнахме съгласие след диспути. Основните цели са отбягване увеличението цената на тока от 1 януари - за битовите консуматори и за бизнеса. Нужна ни е диверсификация.

Ковид-кризата не можем да я чакаме да удря по стопанската система и учебните заведения ни.Премахването на зелените документи би било безконтролно и да значи, че не имаме вяра на науката. 8,5 милиарда дози ваксини са употребявани по света. Всички развити страни имат над 70% имунизирани поданици. А ние сме до Руанда и Таджикистан. Всеки в Министерски съвет ще желая да има зелен документ. Няма по какъв начин в един дребен ресторант да се желае този документ, а в Министерски съвет - не. Няма да го позволи.

Повярвайте ми - в действителност ще имам нулева приемливост към корупцията, ще бъда праволинеен. Целта е да няма нито един човек над закона. Всеки сбъркал ше бъде наказван - от най-ниското, до най-високото равнище.

Прокуратурата не прави нищо, пуска чадър над корупцията и си мълчат. Тя би трябвало да бъде реформирана незабавно. Нужна ни е смяна на Конституцията. Икономиката ни би трябвало да е такава, че да сме център на нововъведения и да привличаме вложители. Това с корупция не може да се реализира.

Митичният тунел под Шипка най-сетне би трябвало да бъде издигнат. Автомагистрала Хемус да бъде довършена, само че законно. Имаме желание да построим и още мостове над река Дунав.

В спорта би трябвало всяко дете да има достъп до заниания. Спортът е здраве и дисциплинираност и бранд за България. 

В туризма девизът ни ще е: 1 дестинация - 100 прекарвания ". Веднага е нужно да спрем да унищожаваме дюните си.

Цел ще ни бъде да няма и един пенсионер под прага на беднотия. Демографската рецесия би трябвало да бъде позволена и стопирана.

Дигитализацията, електронните търгове и електронните персонални карти са наложителни. 

Аз ще бъда пръв сред равни, само че дружно с министрите ще работим това, което споделям да се случи. Дано опозоцията бъде градивна, тъй като задачите и ползите на България са общи. 

Вярвам, че след 4 години България ще бъде едно напълно друго място за живот.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР