Кирил Петков е виновен за спирането на поръчките за поддръжка

...
Кирил Петков е виновен за спирането на поръчките за поддръжка
Коментари Харесай

Министър Караджов обвини Кирил Петков за отменените поръчки за пътищата

Кирил Петков е отговорен за прекъсването на поръчките за поддръжка на пътищата, съобщи пред медиите министърът на районното развиване в оставка Гроздан Караджов. „ Точно в неговия кабинет с специалисти от АПИ, когато те упорстваха да има оптимални рестрикции. Ето го резултатът от това министър-председателят да се меси непрестанно в метода, по който се организират публичните поръчки на АПИ и въобще в изразходването на парите на АПИ. Този нездравословен интерес допускам, че ще придобие по-реални контури и за какво към днешна дата министър-председателя управлява заплащанията към АПИ и кой е кръгът към него, който има интерес от този надзор ", разяснява Караджов, представен от Дарик нюз.

" Не АПИ анулира публичните поръчки за настоящ ремонт и поддръжка. Те бяха анулирани с 6 поредни решения на Комисията за защита на конкуренцията вследствие на обжалване на самата конкурсна документи, т.е избщо тези процедури не са могли да стигнат до подаване на предложения, нито до избор на реализатор ", добави той.

Според Караджов най-интересни са претекстовете да се стигне до такава обстановка. „ В случая сме защитили държавния интерес, което съгласно Комисия за защита на конкуренцията е прекалено и нарушава разпоредбите на конкуренцията, само че да защитаваш интереса на страната и да търпиш обвинявания, че помагаш на мафиотските крадливи компании - както ги назовава Кирил Петков, това ще е някаква страшна инвенция в историята да съм направил - хем да ги лимитирам, хем да ги търпя ", разяснява Караджов.

„ Очевидно към този момент сме в предизборна акция, откакто Политическа партия се упражняват върху пътища. Това е добре познатия рефрен на тяхното предизборно говорене ”, заключи министърът в оставка.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР