Кирил Петков е трябвало да се яви в понеделник на

...
Кирил Петков е трябвало да се яви в понеделник на
Коментари Харесай

Прокурор викнал Кирил Петков на разпит

Кирил Петков е трябвало да се яви в понеделник на разпит в държавното обвиняване. Той е бил свикан в 11 часа от Софийската районна прокуратура. Лидерът на Политическа партия няма да отиде, защото е в чужбина. Засега не е ясно защо е разпитът, само че импровизирано се твърди, че е за закана към отделилия се народен представител Радостин Василев, който в петък пусна записи от националния съвет на партията.

Заради казаното в тях - да вземем за пример че би трябвало да се вършат чистки, без значение дали законни или противозаконни, от ГЕРБ замразиха договарянията с Политическа партия за държавно управление и обясниха, че ще ги възобновят единствено в случай че се приказва за експертен кабинет. 

Самият Радостин Василев се отхвърли от депутатския си имунитет поради следствие в 47-ото Народно събрание. Става дума за следствие от 2022 година за негов опит да принуди посредством опасност депутатката Христинка Иванова да напусне парламентарната група на “Има подобен народ ” (ИТН) в 47-ото Народно заседание. Тогава той беше министър на спорта и дружно с няколко депутати от Има Такъв Народ се отдели от партията, откакто тя напусна обединението с Политическа партия, Демократична България и Българска социалистическа партия и остави без болшинство в Народното събрание държавното управление на Кирил Петков. Тогава беше оповестен запис, в който се чува по какъв начин Василев убеждава депутатка от неговата листа в Плевен Христинка Иванова да не се отметва от решението си да напусне партията на Слави Трифонов. Тогава Василев отхвърли изказванията, че е употребявал опасност против нея.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР