"Кирил Петков е разпитан в качеството си на свидетел днес.

...
"Кирил Петков е разпитан в качеството си на свидетел днес.
Коментари Харесай

Борисов е задържан за изнудване: Адв. Менков

"Кирил Петков е разпитан в качеството си на очевидец през днешния ден. Не съм осведомен с никакви материали, с изключение на с протокола за обиска в дома и заповедта за 24-часовото му задържане. Никой различен, с изключение на Петков, не е разпитван. Аз не разбрах в какво е упрекнат Борисов. Написани са някакви общи разпореждания, съгласно които става дума за изнудване. Не написа нито кого, нито по кое време, нито в какво тъкмо се показва изнудването ". Това съобщи юрист Менко Менков откакто се срещна с експермиера Бойко Борисов в ГДНП.

"Няма повдигнато обвиняване и не може да има, тъй като, по българския закон, обвиняването може да се повдигне единствено след документално позволение на прокурор, удостоверение. Има задържане за 24 часа по член 72 от Закона за Министерство на вътрешните работи. Основанието за арестуван е посочено - текста от Наказателния кодекс по член 213А - за изнудване, само че не написа кое лице е изнудвано от господин Борисов, по кое време е изнудвано, защо, по какъв начин. То даже няма да проверяващ служител на реда. Той по този начин или другояче ще си преспи тук ", съобщи Менков на излизане от постройката.

"Прокуратурата е схванала за протичащото се от медиите. Досъдебното произвеждане е формирано при изискванията на необходимост. Става въпрос за инспекция, формирана по сигнал на така наречен Движение БОЕЦ ", уточни бранителят и добави, че сигналът е подаден на 10 декември по разпечатка от медиите:

"Този сигнал беше подаден до вътрешния министър тогава, осъществена е инспекция, която не е докладвана до Прокуратурата ".

Менков добави, че първото и само деяние по следствието, осъществено досега, е разпит на министър-председателя Кирил Петков, съобщи БНР.

"Борисов не е разпитан в този момент, няма по какъв начин да бъде, тъй като няма даже проверяващ служител на реда ", уточни юристът.

По думите му контрольор от "Националната полиция " е издал заповедта за 24-часово задържане. "Можем да я апелираме в 7-дневен период пред Административния съд и ще го създадем ", безапелационен беше Менков.

Очаква се Министерство на вътрешните работи да оповести детайлности за хода на почналата интервенция по сигнали на Европейската прокуратура.Също през днешния ден министерството на вътрешните работи да осведоми прокуратурата за предмета и хода на акцията.

През нощта симпатизанти на ГЕРБ останаха пред постройката на държавното управление. Определиха протичащото се като "преврат " и "агонията на държавното управление ".
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР