Кирил Петков е категоричен, че най-важното е да се изчистят

...
Кирил Петков е категоричен, че най-важното е да се изчистят
Коментари Харесай

Кирил Петков: Надявам се да имаме кабинет с имена на министри до края на следващата седмица

Кирил Петков е безапелационен, че най-важното е да се изчистят политиките. След това всяка партия ще предлага номинация за министър за съответните политики и сфери, като този министър ще има опцията самичък да избере екип, с който да работи. „ Ще пожелаваме осъществяване на политиките. Ако не се изпълнят, ние ще качим този диалог на лидерско равнище за разискване дали този човек е подобаващ за поста си. Отговорността ще се носи от съдружните сътрудници ", сподели Кирил Петков.

Той счита, че новият кабинет е допустимо да постави клетва още идната седмица, само че по-реалистично - по-следващата седмица.

„ Министрите ще дават отговор за дилемите, които общо сме си сложили за България. Няма да има по никакъв метод свободата да се излиза или да не се оправят с тези задания. Няма да има никакви политически чадъри за всеки, който реши да стъпи встрани от правата линия. Всеки ще бъде подложен под най-строгата мощ на закона ", добави Петков. Според него това няма да докара до монопол в обособените браншове, защото всеки ще предстои на инспекция.

При миналите договаряния Петков разяснява, че единствената тематика, по която е имало напълно леки терзания е бил държавният бюджет. Той отхвърли информацията, че Корнелия Нинова от Българска социалистическа партия е обсъждана за ръководител на Народното събрание или това, че й е обещан управителен пост.

„ Една от първите ни задания е точно КПКОНПИ да получи проверяващи функционалности ", сподели Кирил Петков. Той призна, че промяната на основния прокурор Иван Гешев ще бъде сложна. „ Нямаме конституционно болшинство. За промяната на основния прокурори и на Висш съдебен съвет се изисква конституционно болшинство. Без поддръжката на ГЕРБ няма по какъв начин това да се случи ", сподели Петков. Той добави, че обединението няма да се откажат от промяната на Гешев и това ще бъде дълготраен приоритет.

Казусът с ДКК

„ Казусът с ДКК се случи в последните три месеца, само че видях, че моментът, в който това излезе гръмко, беше като част от политическа офанзива ", счита Петков. Той е безапелационен, че никой от Политическа партия не се тормози от инспекции.

„ Имаме голяма задача. Ако някой стъпи неверно или изкривено, първите, които ще инспектираме ще бъдат хората от нашия тим. Това ще покаже на обществото, че аршинът е един за всички ", сподели Кирил Петков.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР