Кирил Петков е използвал службите за лична изгода. Това заяви

...
Кирил Петков е използвал службите за лична изгода. Това заяви
Коментари Харесай

Карадайъ: Кирил Петков е използвал службите за лична изгода

Кирил Петков е употребявал службите за персонална полза. Това съобщи пред Нова тв водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ.

„ От петъчното съвещание на Народно събрание стана ясно, че има двама души, които се крият по тематиката. Казват се Кирил Петков и Асен Василев. Те бяха длъжни да участват на петъчния блиц надзор. Но предната вечер в Народно събрание бяха службите за сигурност и Министерство на външните работи. Имаше 4-5 души, които са участвали на един съвет при министър-председателя, за който всички приказват. Службите споделиха доста тревожни неща по адрес на Кирил Петков. За да не излезе от мен класифицирана информация, ще обобщя тематиката по този начин: Тази тематика Кирил Петков я е използвал, както и службите за персонална приложимост, за персонална изгода”, съобщи той, разяснявайки ескпулсирането на съветските дипломати.

По думите му никой не е опровергал това мнение на Председателския съвет.

„ Всеки посланик, който работи срещу националните ползи и заплашва националните ползи на България, би трябвало да бъде изпъден от страната. Независимо дали е от Русия. След като е осъществен един акт, без значение кой е сложил ултиматум на България - ние не ги одобряваме. Никой няма право да ни слага ултиматуми. Другата страна на въпроса е кой, защо и дали в границите на закона е извървял тази процедура и най-важното е - с каква цел”, акцентира Карадайъ.

Той беше безапелационен, че Движение за права и свободи застава зад решението за експулсирането на съветските дипломати.

„ Според нас Кирил Петков би трябвало да бъде разследван. Той към момента не е някогашен министър председател – той е министър председател в оставка. Гласувахме му оставката. Той би трябвало да бъде разследван освен по тематиката за съветските дипломати, само че и по други тематики, в това число тази за „ златните паспорти”. Той – както и Асен Василев – къде дружно, къде поотделно – би трябвало да бъдат разследвани”, уточни водачът на Движение за права и свободи.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР