Кирил Петков допълни, че решението за тяхното поведение при първия

...
Кирил Петков допълни, че решението за тяхното поведение при първия
Коментари Харесай

Гледайте на живо в Dir.bg: ПП-ДБ ще подкрепят конкретни политики, но не и кабинет на ГЕРБ

Кирил Петков добави, че решението за тяхното държание при първия мандат е взето въз основата на полезности.

" Бюджетът не може по никакъв метод пленник на диалозите сред политическите партии ", репликира съпредседателят на Политическа партия заявката на Бойко Борисов, че ГЕРБ няма да поддържа бюджет, в случай че няма постоянен кабинет.

" Ако с първия мандат ГЕРБ не успее да образува държавно управление, ние ще поемем отговорността и ще образуваме държавно управление ", добави Петков, като формулира целите, които обединението ще поддържа.

Христо Иванов удостовери, че решението за държанието на обединението при първия мандат, е обща позиция на трите партии.

Искам да благодаря на всички жители, които ни поддържаха, за жалост - отново под половината гласоподаваха, към 40% са дали своят вот. Над 1000 обитаеми места са обиколили, уточни Асен Василев.

" Това, което е ясно, че не успяхме да убедим задоволително български жители, че европейският път на България си заслужава те да излязат и да гласоподават. Това, което би трябвало също по този начин би трябвало да отчетем, е,че имаме съществени проблеми в изборния развой - пет пъти повече невалидни бюлетини, уточни Василев.

Очаква се обединението да разгласи обща позиция за това какво ще бъде държанието й при договарянията за държавно управление и за това дали ще одобри поканата на ГЕРБ да взе участие в евроатлантическо държавно управление.

За такова пък приканиха през вчерашния ден в подписка над 100 общественици, интелектуалци, създатели и политици от дясното политическо пространство.

Политическа партия към този момент оповестиха, че няма да поддържат кабинет с мандат и с присъединяване на ГЕРБ. По време на акцията те застъпваха тезата, че ще предложат кабинет на малцинството, а експертно или програмно държавно управление не е потребно за страната.

ДСБ и " Да, България " към момента не са обявили какво е тяхното решение, откакто и трите партии от обединението ПП-ДБ организираха поотделно своите партийни съвещания, само че от Политическа партия избързаха и оповестиха, че не желаят с ГЕРБ.

През миналите дни от 2 април насам откъм Демократична България до момента цареше безмълвие и нямаше реакция, а единственото, което водачът на " Да, България " Христо Иванов сподели след изборите, беше " имаме решение ".

Преди ден евродепутатът, изпратен в Брюксел от името на Демократична България, Радан Кънев, съобщи пред БНР: " Между водачите на обединяването има ежечасна връзка. На този стадий нашата коалиция към момента няма консолидирана позиция. Важно е да се резервира и ускори единството на Политическа партия и Демократична България ".

Кънев се изрече скептично за взаимно ръководство сред ГЕРБ и ПП-ДБ.

" Вариант за коалиция не виждам. Това не значи, че няма формули за сформиране на държавно управление ", разяснява пред БНР Кънев. Той отхвърли слуховете за договаряния сред Демократична България и ГЕРБ, които към този момент течали. Анализатори пък към този момент разясняват, че е допустимо Политическа партия и Демократична България да записват обособени парламентарни групи.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР