Кирил Петков днес е бил призован на разпит в Софийската

...
Кирил Петков днес е бил призован на разпит в Софийската
Коментари Харесай

Нова ТВ: Кирил Петков е бил призован на разпит в прокуратурата

Кирил Петков през днешния ден е бил свикан на разпит в Софийската районна прокуратура, заяви Нова телевизия.
От държавното обвиняване към този момент не удостоверяват.
Няма изясненост и за кой случай е бил извикан. Известно е обаче, че съпредседателят на „ Продължаваме Промяната ” не се е явил.
Според " 24 часа " той е извикан точно за закана към отделилия се народен представител Радостин Василев, който в петък пусна записи от националния съвет на партията. Заради казаното в тях от ГЕРБ замразиха договарянията с Политическа партия за държавно управление и обясниха, че ще ги възобновят, единствено в случай че се приказва за експертен кабинет.
По тяхна информация още Радостин Василев е с назначена от прокурор защита. Тя е във връзка със опасност, която неотдавна отделилият се от " Продължаваме промяната " народен представител е получил. 
По-рано стана ясно, че Софийска районна прокуратура се е самосезирала по отношение на информация, публикувана в медиите, за осъществяване на насила и заплашване по отношение на народен представител от 49-ото Народно заседание с букви Р.В. На 26 май 2023 година той е дал сведения пред прокурор по отношение на формираното досъдебно произвеждане. Разследването по случая продължава.
Справка на интернет страницата на Народното събрание демонстрира, че единственият народен представител с букви Р.В. е националният представител Радостин Василев. Миналата седмица той популяризира запис, за който твърди, че е от онлайн съвещание на Националния съвет на „ Продължаваме промяната “. 
Радостин Василев от своя страна разгласи пред Българска национална телевизия, че се опасява за живота си и е под защита на полицията.
Той уточни, че не се усеща изменник и позволи, че е допустимо хора от обкръжението му да са предизвестили водачите на ПП-ДБ за това, че има желание да разгласява записа.
" Винаги би трябвало човек да се оглежда в редиците си непрекъснато. Оказва се, че е закодирано да има при нас изменничество. В никакъв случай аз се нямам за изменник, в противен случай - имам се за човек, който единствен има храброст да прави това, което обществото има право да знае ", посочи той.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР