Кирил Петков, Делян Пеевски, Бойко Борисов и Христо Иванов внесоха

...
Кирил Петков, Делян Пеевски, Бойко Борисов и Христо Иванов внесоха
Коментари Харесай

ПП-ДБ, ДПС и ГЕРБ искат да обвържат продажбата на Лукойл с парламента

Кирил Петков, Делян Пеевски, Бойко Борисов и Христо Иванов внесоха през вчерашния ден проекторешение в деловодството на Народното събрание, с което на процедура оферират възможната продажба на " Лукойл Нефтохим Бургас " да се обвърже с Народното събрание. Лидерите на парламентарните групи на " Продължаваме промяната - Демократична България ", ГЕРБ и Движение за права и свободи оферират продажбата или прехвърлянето на дялове или акции от капитала на комерсиално сдружение, опериращо обекти на сериозна инфраструктура, обвързвана с производството на петрол, да може да се случва единствено с поддръжката на 2/3 от болшинството в Народното събрание.

В проекторешението не е упомената съответно нефтената рафинерия на " Лукойл " в Бургас, само че е категорично записано, че става дума за  " стратегически обекти от голяма важност за националната сигурност в бранш енергетика "  в България. 

" За да се подсигурява националната сигурност, сходни разпоредителни покупко-продажби би трябвало да бъдат подкрепени с 2/3 болшинство, тъй че да се обезпечи цялостна бистрота, както във връзка с собствеността, по този начин и на капиталите на кандидат-купувачите ", пишат вносителите в претекстовете.

Вчера съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков сподели, че решението е взето, с цел да има " цялостна бистрота " при възможна продажба на бургаската рафинерия. По думите му по този начин целият народ ще се запознае с евентуалния покупател, в случай че има подобен. 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР