Кирил Петков да излезе незабавно и да обяви, че подава

...
Кирил Петков да излезе незабавно и да обяви, че подава
Коментари Харесай

Нинова настоява Петков публично да подаде оставка, а Радев да уволни председателя на ДАНС

Кирил Петков да излезе неотложно и да разгласи, че подава оставка. Президентът Румен Радев да уволни неотложно ръководителя на ДАНС. Това прикани водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Нинова настоя Народното събрание да вземе решение като най-висш държавен отговор, с цел да предотврати рецесията в връзките с Русия поради изгонването на съветските дипломати и механически личен състав. Тя предложи следните няколко стъпки.

„ Кирил Петков да излезе и да разгласи публично, че няма да се кандидатира за министър председател. Преди да го направи неотложно да уволни заместник-министърът на външните работи, тъй като е подписал нотата. Президентът да уволни ръководителя на ДАНС, който е приел устно да му наредят да изготви едни описи “, сподели Нинова.

Тя прикани министърът на външните работи в оставка Теодора Генчовска да анулира нотата на своя заместител. „ Това е в нейните пълномощия “, изясни Нинова.

Лидерът на Българска социалистическа партия изиска да се направи прецизен лист с броя на дипломатите, за които има данни, че са били шпиони, а всички останали да бъдат извадени от този лист. Така съгласно нея ще се възвърне върховенството на интернационалното прави и ще се излезе от тежката рецесия, провокирана от решенията на Петков. „ Така ще преодолеем голямата бездна към която се движим като страна и общество, акцентира още Нинова.

Тя предизвести, че страната е изправена пред действителна заплаха, в случай че прекратим дипломатическите си връзки с Русия. „ Ние сме виновни за стотици българи в Русия.

Какво ще вършим с българските компании. Има три жилищни блока с над 400 фамилии с малолетни деца. Какво вършим с тези българи, в случай че през днешния ден се затвори посолството. Някаква мисъл за грижа имате ли2 “, обърна се тя към депутатите.

Нинова попита дали желаеме да се наредим до следните четири страни, които са скъсали дипломатически връзки с Русия: Папуа Нова Гвинея, Суринам, Грузия и в този момент Украйна поради войната.

„ Нито един от огромните съперници на Русия не си е разрешил това, което се случва в България. Нито една страна в света през днешния ден не си разрешава да скъса дипломатически връзки и да затваря дипломатическото си посланичество. Трябва да си дадем сметка за икономическите, политически и културни последствия. Представете си, че спрат доставките на нефт през днешния ден. Представете си, че спре взаимното съдействие през АЕЦ „ Козлодуй “ може ли да си позволим да останем без ток? “, съобщи Корнелия Нинова.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР