Кирил Петков буквално заби нож в гърба на най-вярната крепителка

...
Кирил Петков буквално заби нож в гърба на най-вярната крепителка
Коментари Харесай

Само в Lupa.bg: Защо Кирил Петков заби нож в гърба на Корнелия?

Кирил Петков безусловно заби нож в гърба на най-вярната крепителка на ръководещата коалиция - Корнелия Нинова, с решението на държавното управление да изгони 70 съветски дипломати. Шефката на Столетницата се готвела за нов кабинет с мандат на Политическа партия и въобще не подозирала за депортацията. А ударът на Петков пристигнал точно поради пазарлъците за това кой от сътрудниците да прилапа овакантените от Има Такъв Народ министерски кресла

Разпадането на схемата 10-4-4-3 на сътрудниците в кабинета разрешило на Нинова внезапно да извива ръцете на Петков с желанието Българска социалистическа партия да получи цели три от четирите министерства на Има Такъв Народ, научи Lupa.bg. В последна сметка лявата шефка се навила да понижи сметката на две, обаче с експлицитното изискване едното да е Министерство на външните работи, а на мястото на Теодора Генчовска да цъфне Кристиан Вигенин. Другото министерство, за което се облизвала, било здравното.

Петков се опитал да я убеди, че в актуалната обстановка слагането на представител на русофилска партия отпред на външната ни политика няма да бъде възприето добре от интернационалните сътрудници. Нинова обаче била непреклонна. След като видял, че ще би трябвало да заплати прекомерно висока цена за запазването на обединението с Българска социалистическа партия, Петков се решил на изпреварващ ход. И изгонил съветските шпиони, което слага Корнелия в доста тежко състояние.

Дамата от Крушовица била много обезпокоена, тъй като държавното решение даже може да я смъкна от поста й водач на левицата. Партията-столетница обичайно разчита на поддръжката на русофилите, а в същото време в последния месец Нинова изрази цялостна поддръжка за ръководещата партия в обединението " Продължаваме промяната " и нейния водач и даже излезе на протест един до друг с него. Във вторник пък двете партии координирано не се появиха на консултациите при президента Румен Радев.

Сега Нинова от една страна сякаш брани Кирил и партията му, а от друга се постанова да ги наругае, с цел да резервира поста и електората си. Допълнително масло в огъня наливат и непрестанно прииждащите доказателства, че Нинова в качеството си на министър на стопанската система доста добре е знаело, че българско оръжие е продавано на компании, които в последна сметка го изнасят за Украйна.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР