Кирил Петков би трябвало да бъде осъден, а като осъден

...
Кирил Петков би трябвало да бъде осъден, а като осъден
Коментари Харесай

Константин Мишев: Кирил Петков би трябвало да бъде осъден, а като осъден няма да има правото да бъде министър-председател на България

Кирил Петков би трябвало да бъде наказан, а като наказан няма да има правото да бъде министър-председател на България. Това разяснява синята легенда, консултант на премиера Филип Димитров и прочут журналист Константин Мишев във връзка лъжата в декларацията на Кирил Петков, че не е канадски жител, до момента в който изрично към момента е бил подобен. Това го сподели и самият Конституционен съд.

Толкова ли е мъчно за схващане? Човек не е нужно да е правист и още по-малко експерт по наказателно право. Кирил Петков е нарушил закона. Именно на тази основа Конституционният съд анулира част от указа на президента за служебното държавно управление, напомня Мишев.

" Сега....ако юристите на господин Петков пледират, че обвиненият е дал лъжлива декларация без предумисъл и заради неведение - това е смекчаващо събитие. И допускам един съд би възприел тази теза и не би осъдил Петков на затвор. Но даже в случай че няма предумисъл....едно закононарушение продължава да бъде закононарушение. Друг е въпросът за размера на наказването. Нека да е най-лекото. Но Кирил Петков би трябвало да бъде наказан, а като наказан няма да има правото да бъде министър-председател на България. Толкова е просто! ", отсича публицистът във връзка желанията Кирил Петков да заеме премиерския пост в новото държавно управление.
свързани новини24161преди 2 часа50796преди 5 часа
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР