Кирил Николов и Слави Несторов разказват за неравнопоставеността между родителите.Тази

...
Кирил Николов и Слави Несторов разказват за неравнопоставеността между родителите.Тази
Коментари Харесай

Бащи настояват за равнопоставеност между родителите

Кирил Николов и Слави Несторов описват за неравнопоставеността сред родителите.

Тази седмица стотици бащи излязоха на протест в центъра на София поради проблем, по който рядко се приказва – насилието над мъже. Реакцията идва след убийството на Пейо Пеев, за което бяха арестувани брачната половинка му и неговата тъща. Двама от протестиращите бащи разказват пред NOVA:

„ Организирахме протеста в памет на един татко, а не тъй като той е мъж. Ние ставаме родители за цялостен живот. Има потребност от отбрана, тъй като правосъдната система е дискриминативна към мъжете, когато става въпрос за деца. Тя разделя мъжа и дамата, и мъжете са много ощетени “, сподели ръководителят на фондация „ За споделено родителство “ Слави Несторов.

Кирил Николов е татко. Той показа, че когато е чул за убийството на Пейо е направил прилика със личната си история. „ Аз съм татко, който от 13 октомври 2023 година не може да вземе детето си и да извършва функционалностите си като родител. С майката и бабата на сина ми не сме в положителни връзки. Детето усеща това, въвлечено е в родителския спор. Когато тогава отидох да го взема майка му сподели, че той не желае пристигна при мен и че той към този момент е задоволително самичък, с цел да взима решения. Той е на пет години “, описа Кирил.

Несторов добави, че родителското отчуждение нарушава психичното и прочувствено здраве на детето. Той разясни, че на детето се втълпява, че другият родител е неприятен и се използват прилагателни, които не са правилни. „ Припознах се в историята на Пейо, тъй като в персонален проект съм се чувствал заплашен. Припознах се в тъгата на индивида, който шест години се е опитвал да се бори да участва в живота на детето си “, показа Слави. По негови думи инструментът, който употребяват майките в такива случаи са децата. Несторов сподели, че не е могъл да види децата си пет месеца. „ Това беше най-тежкият интервал в живота ми. Обърнах се към всички институции. Нищо не се случи тогава “, добави той.

Николов описа, че спорът сред него и майката на детето му се отразява отрицателно на самото дете. Той показа, че синът даже се обръща към него по име.

Несторов сподели, че от време на време майките, които са в нова връзка, искат бащите да се откажат от детето поради „ новия татко “. „ Това е срив, губиш религия в положителното “, сподели той.

„ Нашата борба е да има равнопоставеност между родителите “, съобщи Несторов.

Двамата мъже изрично обявиха, че не са оповестили война на дамите и са съпричастни към всяко принуждение. За тях няма разлика сред това дали насилието е към жена или мъж.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР