Кирил Милов загуби с 1:5 точки от арменеца Артур Алексанян

...
Кирил Милов загуби с 1:5 точки от арменеца Артур Алексанян
Коментари Харесай

Кирил Милов със сребърен медал в Белград

Кирил Милов загуби с 1:5 точки от арменеца Артур Алексанян във финала на Световното състезание по класическа битка в Белград в категория до 97 кг.

Българският герой остана със сребърния орден, до момента в който съперникът му завоюва четвъртата си международна купа.

Алексанян контролираше дуела през цялото време и не даде съвсем никакви шансове на Милов. Всичко беше решено още в първата част. Тогава поради неактивност нашият представител беше подложен в сутерен, а Алексанян означи 5 точки. Във втората част Милов опитва да навакса изоставането, само че не му доближиха сили.

" Успях да позволи две неточности в сутерен, които ми костваха срещата. Тактиката ми беше да не му разреша да ме придвижи. Това му е най-хубавата офанзива. Тренирах, може би незадоволително. Надявам се отсега нататък да стъпя на международния връх и олимпийския ", разяснява Милов пред Българска национална телевизия незабавно след битката.

" Не мисля, че е класа. Знам, че е един от най-хубавите. Липсваше ми късмет, разконцентрирах се. Това ми костваше финала. Загубите са, с цел да се научим да побеждаваме ", продължи сребърният медалист в категория до 97 кг.

" Не мисля, че има състезател, който да не е благополучен да се качи на почетната стълбичка. Целта е олимпийските игри, ще упражняваме ".

" Доста се бях изморил и не ми доближи малко мощ да го повдигна, когато той беше в сутерен. Ще упражняваме и всичко ще си пристигна на мястото. Ще диря реванш от него дай боже на олимпийските игри ".

" Винаги чувствам поддръжката на всички българи, те имаха вяра в мен и ми споделиха, че ще стана първи. Това не може да ме спре. Продължавам да се трудя, с цел да един ден да се кача на върха. Резултатите идват с тренировките. Радвам се, че съумявам да реализирам задачите си. Човек е огромен колкото са му огромни фантазиите. Аз бленувам за олимпийска купа ", приключи Милов.
















































--> -->     Е
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР