Кирил Милов и Абу Муслим Амаев загубиха на четвъртфиналите на

...
Кирил Милов и Абу Муслим Амаев загубиха на четвъртфиналите на
Коментари Харесай

Милов и Амаев загубиха, Айк Мнацаканян е на полуфинал на европейското по борба

Кирил Милов и Абу Муслим Амаев изгубиха на четвъртфиналите на европейското по битка, типичен жанр в Букурещ. Това оповестиха от родната ни федерация. 

Милов стартира с безапелационна победа над бронзовия олимпийски медалист Т адеуш Михалик (Полша) – с механически туш с 8:0 за 4,27 мин в категория до 97 кг, Но на четъртфиналите бе спрян от руснака Махомед Муртазалиев , който се състезава под безпристрастен статут. Представителят на „ сборная “ завоюва с 4:0.

Муртазалиев е международен първенец до 23 година и в последния миг размени титуляра Муса Евлоев, златен олимпийски медалист, който не получи румънска виза.

При 67-килограмовите Абу-Муслим Амаев пък не съумя против Хасрат Джафаров (Азербайджан), който е №1 в Европа и втори в света от 2023-а. Азерът се наложи с 13:4.

На старта в категорията Амаев преодоля Шон Недоргин (Израел) с 16:5, а на осминафиналите съкруши Криступас Слейва (Литва) с 9:0 за 1,52 мин.

Загуби на старта претърпяха още Дейвид Димитров (72) и Недялко Петров (55) .

Ако противниците им стигнат финалите, българите ще продължат в репешажите за бронза .

Единствен до полуфиналите през днешния ден доближи Айк Мнацаканян .

В категория до 82 кг бронзовият медалист от международни и европейски шампионати реализира три победи досега – измъкна 3:3 против Василе Коджок (Румъния), преодоля еврошампиона до 20 година Александър Соловей (Молдова) с 6:5, а по-късно и бронзовия медалист от европейското до 23 година Адам Гарджиола (Полша) – 8:5.

Така за място на финала Айк ще излезе против Алперен Бербер (Турция) , международен първенец до 20 година

В първите финали през днешния ден, които стартират от 18:00 часа, ще има двама наши борци – Едмонд Назарян (63) и Стефан Григоров (55).

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР