Кирил Лучков – студент в Стопанска академия Димитър А. Ценов

...
Кирил Лучков – студент в Стопанска академия Димитър А. Ценов
Коментари Харесай

Студент от Свищов е победител в националния конкурс „Млад одитор”

Кирил Лучков – студент в Стопанска академия „ Димитър А. Ценов ” в Свищов, е победител в тазгодишното, седмо издание на националния конкурс „ Млад инспектор ”. Възпитаникът на висшето учебно заведение взе участие за първи път в състезанието и се пребори за наградата, конкурирайки се с ученици на 11 висши учебни заведения в България и два задгранични университета. Кирил Лучков приключва междинното си обучение в ПГ по стопанска система – Благоевград. Като студент в Свищов издава пособие по „ Счетоводство на предприятието ” (сборник 370 стр. от задания, проблеми и тестове), предопределено за образование на възпитаници от професионалните гимназии по стопанска система и комерсиалните гимназии. През интервала на образование в Свищов взе участие интензивно в голям брой научни изяви, бил е стипендиант на Фондация „ Атанас Буров ”, отличен е с трета премия в IX националeн конкурс „ Студент на годината ” в категория „ Стопанска науки ”. Към сегашния миг Кирил Лучков е семестриално приключил по едно и също време две специалности в Стопанска академия – „ Счетоводство и надзор ” с триумф Отличен 6.00 и „ Финанси ” с триумф Отличен 5.90, в ОКС „ бакалавър ” и му предстоят държавни изпити.

Конкурсът „ Млад инспектор ” се провежда от Висшето учебно заведение по обезпечаване и финанси (ВУЗФ) и одиторски сдружения. Целта на състезанието е да бъде разпространявана одиторската специалност измежду младежите, както и да се подчертава върху ролята на одита в бизнес средите и обществото като цяло. Право да вземат участие имаха всички студенти, учащи се в специалностите финанси, счетоводство и надзор от всички висши образователни заведения в България и чужбина, без значение от образователно-квалификационната степен и формата на образование. Конкурсът мина през три стадия – регистрация, тест и проблем, като по данни на уредниците, до втория стадий са позволени 52 участника от над 90 регистрирани. След привършване на първите три стадия, по решение на журито се дефинират трите най-добре създадени проблема, които се позволяват до класиране и награждаване.

Наградата си като победител в седмото издание на състезанието „ Млад инспектор ” – парична премия в размер на 2000 лева, и опция за едномесечен стаж във водеща одиторска компания, свищовският студент получи на публична гала в София. Церемонията беше почетена от ръководители и представители на държавни институции, обществения финансов бранш, търговски, одиторски и застрахователни сдружения.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР