Кирил Киров – Киро Японеца, е готов да свидетелства кой

...
Кирил Киров – Киро Японеца, е готов да свидетелства кой
Коментари Харесай

Киро Японеца готов да разкрие много от поръчковите убийства у нас

Кирил Киров – Киро Японеца, е подготвен да свидетелства кой стои зад покушението против него и да опише за десетките поръчкови убийства у нас. Това съобщи самият той, откакто се върна от Америка, където се беше покрил, с цел да не бъде погубен. Бизнесменът от „ Факултета “ претърпя няколко атентата и до момента живее с патрон в главата. През 2003 година убийци на мотори изстреляха два пълнителя против него и го уцелиха 9 пъти. Две години по-късно поръчков палач стреля в главата му, само че на инат на поръчителя, Японеца оживя.
На 9 април 2005 година нищо не предвещава покушението. Киров дори разпуска защитата си пред постройката, която строи на бул. „ Васил Левски “ в София. Мястото е многолюдно и десетки ще станат очевидци на опита за ликвидиране. Килърът дебне жертвата си от микробус, паркиран на отсрещната страна на улицата. Японеца се се бави дълго в постройката. Когато излиза, снайперистът палач стреля единствено един път. Изстрелът е прецизен, Киров е уцелен в главата. По-късно лекарите ще кажат, че раната е несъвместима с живота и възможностите жертвата да оцелее са минимални. Пред „ Пирогов “, където хирурзи се борят за живота на Японеца, се събират към 100 буйстващи роми от „ Факултета “. Налага се да се намеси полицията. За по-малко от 3 дни Киров претърпява 3 интервенции във ВМА, където е изместен. Оказва се, че патронът 22 диаметър се е пръснал на няколко елементи. Те обаче не са засегнали мозъка и това избавя живота на Японеца. Той месеци наред се придвижваше в инвалидна количка, съпроводен от телохранителите си, само че оцеля.
След като беше уцелен в главата, Японеца месеци наред се придвижваше в инвалидна количка, само че оцеля.
Пред криминалистите стои сложната задача да открият убиеца и поръчителя. Това не е елементарно, тъй като враговете на Киров не са малко. През 2001 година вътрешният министър Георги Петканов назовава Японеца един от водещите наркодилъри. Определението обаче остава да виси във въздуха, тъй като не се намират никакви доказателства. Самият Киров твърди, че си е спечелил врагове във „ Факултета “, където живее, тъй като гонел до дупка пласьорите на дрога. През 2001 година барети от спецотряда за битка с тероризма нахлуват в дома му по сигнал, че Японеца къта боеприпас от оръжие. Всичките пушкала обаче се оказват законни, като изключение прави единствено един револвер със заличени номера, само че след инцидентна неточност в протоколите, юристите елементарно „ събарят “ обвиняването.
Преди 10 ноември 1989 година Японеца живее известно време в Съединени американски щати. Запознава се с Иво Карамански и до убийството на Кръстника двамата остават другари и бизнеспартньори, макар че през годините сред тях е имало и съществени търкания. Тогава Киров прави по този начин наречения „ Ромски профсъюз “ към застрахователната компания на Карамански „ Корона инс “. Твърди че, че организацията се е занимавала с набиране на проститутки и джебчийски обири, само че по този начин и не е открито нито едно доказателство за това. Познати на Японеца настояват, че той помагал на доста хора, в това число и на вдовицата на Карамански. Той обаче има освен другари, а и върли врагове.
На 12 юни 2003 година Киров е прострелян на ул. „ Добротич “ в София. По мерцедеса му се посипва дъжд от патрони от преминаващ наоколо мотоциклет. Той оцелява, с помощта на бронежилетката, която носи постоянно. В покушението са упрекнати Йосиф Йосифов – Костинбродския и Ивайло Симеонов – Богьовеца. След години в съда Японеца сподели, че след стрелбата се е обадил на Йоско и му е споделил, че знае за желанието му да го убие.
През 2013 година племенникът на Японеца – Георги Петров – Йончо, беше арестуван за това, че готвел нападение против чичо си. Две години по-късно родственици на Георги нападнаха дома на Киров, синът му Януш беше прострелян с 2 патрона. Като подстрекател беше упрекнат Йончо, само че през 2019 година съдът го оправда.
Заради атентатите против него, Японеца разгласи, че се занимава единствено с бизнес и няма нищо общо с подземния свят. Проблемите му обаче не свършиха дотук. Той не можа да оправдае благосъстоянието си и беше упрекнат, че е укрил 400 000 лева налози. Внезапно обаче Дилян Дорон съобщи, че чу е дал 200 000 лева, а някогашният футболистът и сегашен треньор Любо Пенев заявява, че е услужил на ромския необут със 100 000 $.
Покрай строителните си инициативи Киров купи постройка монумент на културата - „ Двойната къща “ на бул. „ Васил Левски “. В края на април 2017 година по време на почивни дни, багери я унищожиха, макар събралите се на митинг десетки столичани. Формално Японеца имаше право да го направи – през 2016 година беше анулиран предпазеният статут на къщата. През 2014 година Киров внесъл в Столична община проект за реституция на постройката, който обаче не е осъществен. След това къщата претърпява няколко пожара, до момента в който най-после е съборена.
Киро Японеца и до момента върви с бронежилетка, тъй като враговете му не са станали по-малко. Той обаче е загърбил буйните години на прехода и се е отдал на вяра. Киров стана евангелски свещеник след второто нападение против него. Призовава всички да правят положителни каузи. И счита самичък да го направи, като уточни виновниците за десетките поръчкови убийства през годините.

Ще написа книга "150 убийства и един оживял "
Киро Японеца неотдавна се похвали, че до момента в който ходил на подготовка във фитнес, видял там рапъра Фифти сент (50cent), който бил у нас за фотосите на филм. Киров го заговорил и дори спретнал ваучър в негова чест. Японеца съпостави ориста си с тази на известния артист, тъй като хората от гетото имали доста общо и добави, че самият той имал визия къде е роден Фифти сент.
​​​​Уникален човек е. Видях го в хотела, където беше настанен. Ходи във фитнеса, в който бях и аз. Прие ме топло, без да се надува. Гушна ме и ме стисна, доста е крепък. Като се заговорихме и си разказвахме истории, научих за атентати против него. Първият е от 2000 година, а по-късно са го стреляли от упор, а с тялото си 50 cent e поел девет патрона.
Еднакви ориси имаме двамата с 50 cent. Него в Америка го стрелят, мен в България с девет патрона. Фифти сент знаеше имената на тези, които познавах и аз. Сближихме се и го поканих на празненство да се забавляваме, и по този начин ", описа Японеца. Той се похвали, че рапърът му е подарил златен медальон, инкрустиран с персоналния му елмаз. И добави, че счита да написа книга със заглавие "150 убийства и един оживял ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР