Кирил ДомусчиевГ-н Кирил Домусчиев е роден на 18 април 1969

...
Кирил ДомусчиевГ-н Кирил Домусчиев е роден на 18 април 1969
Коментари Харесай

Кирил Домусчиев дарява на държавата лекарства и 5000 теста срещу COVID-19

Кирил Домусчиев  Кирил Домусчиев Г-н Кирил Домусчиев е роден на 18 април 1969 година в град София. Г-н Кирил Домусчиев има подарява медикаменти и 5000 теста за COVID-19 за диагностициране и лекуване на инфектираните у нас.
Всичко по тематиката:Епидемията ковид (COVID-19) 1702
Това разгласи на брифинг в Министерски съвет началникът на Националния действен щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски. „ Оказа се, че в България има запаси на хининови препарати, и то в не дребни количества – 35 000 цялостни дози за лекуване, т.е. – за 35 000 души. Имаме благоприятни условия за произвеждане на още. Понеже нашите фармацевтични компании, които ги създават, ги готвят за експорт към Русия и Украйна, министърът на опазването на здравето издаде заповед за възбрана на този експорт ", сподели ген.-майор Мутафчийски.

Кирил Домусчиев: Болните от COVID-19 не сме чумави! Благодаря на всички лекари

"От една седмица се водят диалози с компании, които се занимават с дистрибуция на медикаменти за намирането на хининовия препарат, с който китайските лекари лекуват ковид. Той се създава в Европа единствено във Франция – към 1 млн. дози месечно. При това търсене ще има усложнения, само че ние имаме и запаси. Упълномощен съм от господин Домусчиев да кажа, че всичките налични медикаменти, които неговите подчинени са намерили, са изкупени от него и ще бъдат дарени на Министерството на здравеопазването. А парите за тестванията към този момент са преведени. Отправям признателност за всичко това ", сподели още началникът на Оперативния щаб.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 1702  Румънското здравно министерство: Идеално ще е 8-10 седмици да сме си по домовете Румънското здравно министерство: Идеално ще е 8-10 седмици да сме си по домовете  УМБАЛ-Бургас вкара УМБАЛ-Бургас вкара " рандеву " по вайбър за родителите на недоносените бебета  Белгия регистрира най-високия брой жертви на COVID-19 от началото на епидемията Белгия регистрира най-високия брой жертви на COVID-19 от началото на епидемията
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР