Кирил Домусчиев си прави много добре ко взима и дава

...
Кирил Домусчиев си прави много добре ко взима и дава
Коментари Харесай

Домусчиев разпродава „Лудогорец“

Кирил Домусчиев си прави доста добре ко взима и дава в „ Лудогорец “. Само от продажбата на футболисти това лято, спастри небрежно 10 млн. евро.

 

Разградският тим се оказал цялостен с играчи, някои от които непотребни. На Домусчиев му писнало да заплаща големи заплати и решил да ги продаде в чужбина. Само от първите три прехвърлянето „ Лудогорец “ се оказа много напред с материала.

 

Първите 8 млн. пристигнаха от продажбата на бразилеца Игор Тиаго в „ Брюж “. Преди да се стигне до рекордния за българските стандарти трансфер, нападателят бил наблюдаван няколко месеца от белгийския тим. Предвид, че има непокътнати 12.5% от идната продажба на футболиста, не е изключено „ Лудогорец “ да получи и още пари. Според откупната му уговорка продажбата би трябвало да бъде за най-малко 30 млн. евро.

 

Халфът от Ангола Мануел Шоу, останал отвън сметките на треньора Ивайло Петев също бе изваден на сергията и бързо му бе открит нов тим – израелският „ Макаби Хайфа “. Евреите заплатиха за него 1.2 млн. евро.

Густаво Нонато пък отпътува чартърен за родината си Бразилия, където ще играе в „ Сантос “. От него в „ Лудогорец “ влизат още към половин млн. евро.

 

Очаква се да бъдат продадени и още футболисти и то най-много тези, които са непотребни в тима. Повечето от тях били доведени от шефа Георги Караманджуков, който към този момент бил предизвестен да не води куцо и сакато да играе в Разград.

 

В момента Домусчиев пече друга едра договорка на стойност най-малко 6 млн. евро за Кирил Десподов. Наредено е да му се търси нов тим. Да помогне в продажбата се е нагърбил и Стилиян Петров, който е с дебели връзки в елитните дивизии на Англия и Шотландия. Руският „ Краснодар “ е подготвен да даде въпросната сума, само че Десподов не е навит да върви там.

 

Целта на Кирил Домусчиев е да избие разноските от лятната селекция и най-много от закупуването против 3 млн. евро на швейцареца Квадво Дуа от „ Нюрнберг ”. Най-скъпият състезател получи контузия единствено след два мача и сега се лекува.

 

Още над половин милион отидоха за Сонко Сундберг от „ Левски ”. За да се компенсират разноските, Домусчиев е наредил на треньора Ивайло Петев да прави, да коства, само че да класира тима в групите на един от двата шампионата на УЕФА – Лига Европа или Лига на нациите, откъдето щели да паднат най-малко 3 милиона евро награден фонд.

Инфо: Уикенд

 

Тагове: Кирил Домусчиев „ Лудогорец “ Георги Караманджуков Ивайло Петев Мануел Шоу Густаво Нонато Квадво Дуа
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР