Кирил Десподов и ПАОК станаха шампиони на Гърция след победа

...
Кирил Десподов и ПАОК станаха шампиони на Гърция след победа
Коментари Харесай

ПАОК и Десподов взеха драматично титлата в Гърция

Кирил Десподов и ПАОК станаха първенци на Гърция след победа в градското дерби с Арис в последния кръг. С тази победа ПАОК събра 80 точки и изпревари АЕК, който надделя с 3:0 Ламия. Жълто-черните от Атина, първенец от предишния сезон, приключиха със 78 точки. Третото място е за, който измъкна 2:2 от четвъртия Панатинайкос.

За Панатинайкос и петия Арис остава опцията на 25-о май да завоюват купата на страната. Двата отбора ще играят във финала във Волос.

За ПАОК това е четвърта шампионска купа в историята. Кирил Десподов пък се окичи с купата в първата си година в Солун. Той става третият българин, който е първенец зад граница този сезон след Георги Костадинов (АПОЕЛ Никозия) в Кипър и Джошкун Теменужков (Линкълн) в Гибралтар.

Българският национал се появи на терена в 62-ата минута на мястото на създателя на второто попадение Тайсон. Малко по-късно той можеше да реши мача с трети гол, само че се подхлъзна при опита си да стреля.

Иначе черно-белите поведоха след половин час игра посредством Брандон Томас. Арис изравни в 25-ата секунда на второто полувреме изравниха резултата с доста красиво осъществяване на Морон. После ПАОК още веднъж излезе напред посредством бразилеца Тайсон. Гостите останаха с човек по-малко на терена в 79-ата минута. Тогава левият защитник Янис Михайлидис получи втори жълт картон.

В последната минута на постоянното време резервата Алваро Самора получи късмет да изравни, само че пропусна. В добавеното време на два пъти Арис можеше да вкара, като най-чистото състояние пропусна иранският деец Карим Ансарифард с глава в 94-ата минута.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР