Кирил Десподов говори пред медиите на Летище София при заминаването

...
Кирил Десподов говори пред медиите на Летище София при заминаването
Коментари Харесай

Звездата Десподов: Кажете и ще подам оставка, няма проблем!

Кирил Десподов приказва пред медиите на Летище " София " при заминаването на националите за контролата с Албания. Мачът е във вторник от 19:00 часа.

" Аз мисля, че това, което виждам при вас, същото е и при нас. Настроението няма по какъв начин да е положително. Опитахме се доколкото можем да успокоим нещата, само че това е за миг. Утре ни чака още един тежък мач, всичко го знаем това нещо и уповавам се да сме подготвени за този тежък мач.  

Според мен няма по какъв начин да приказваме, че в тима няма предпочитание. Няма футболист в съблекалнята, който да излезе и да каже, че ще загубим. Всички излизаме с готовност да спечелим. Онзи ден, в случай че гледаме действително до 35-а минута изпускаме четири положения, две от които стопроцентови. Наша неточност, Краен се извини, на всеки може да се случи. Гореше на терена и по този начин. Този червен картон просто ни смъкна на земята. Второто полувреме излязохме малко по-напред, опитахме се да върнем гол, не се получиха нещата и стана 2:0, мачът завърши.

Трудно е да разберете младите. Повечето нямат опит, нямат доста мачове зад тила си. Не са попадали може би в такава обстановка като сега. Опитвам се да им предам, че тежките обстановки построяват темперамент. Ако желаят да реализират нещо в живота, тези моменти би трябвало да ги вършат по-силни. Виждам в момчетата, че няма доста от тях да са долу душевен. Опитваме се да приказваме с тях и да ги поддържаме. Трябва ние да се поддържаме, тъй като виждате какво се случва. Всичко е против нас.

Аз за треньорска промяна не мога да разясня, тъй като съм футболист. Това, което от нас зависи е на терена. От там нататък има си хора, които да преценят обстановката. Решението за нас е на следващия ден да излезем и най-много да умрем на терена.

Не мога да разясня кой какви ограничения прави, дали са изключителни или не. Кой да приказва с нас? Защо управлението на БФС да би трябвало да приказва с нас? Те би трябвало да приказват единствено и само откъм футболната част, а не дали ще сменят треньора или някой шеф. Нашата работа е на терена. Реално видяно всички в България желаеха подмладяване на националния тим и го получиха. От една година е господин Кръстаич на поста си. Започна да гради нещо, което преди не е правено. Средна възраст 23-24 години. Направихме нелоши резултати първите мачове. Добре започнахме. Видя се предпочитание, нова скица на игра, нови футболисти. Винаги би трябвало да се даде време. Разбира се, тук приказваме за квалификации, в които се желаят резултати от всички в България. Нормално е, само че много неща се трансформираха. Хората желаеха подмладяване. Според мен в тима има капацитет. Ако можехме да приказваме против Сърбия за малшанс и за липса на опит, то този мач с Литва няма по какъв начин да приказваме за неприятен шанс, а за наши неточности. Колкото повече българи играят, толкоз по-добре. Не е моя работа да споделям на тимовете дали да залагат на българи.  

Навсякъде има конкуренция. В гръцкото състезание също има доста чужденци. Може би шампионата е много по-силно, само че това е ситуацията. Няма ли българи по тимовете, мъчно ще се получат нещата, само че да не търсим повода във всяко едно нещо.

Поемаме отговорност значи може би цялата рецензия да е върху нас. Това мога да поема като отговорност и другия мач да се показва по-добре. Ако кажете, ще подам оставка, няма проблем. Поемам отговорност като човек. Заставам пред вас и го споделям. Ако има нещо, критикувайки мен ", сподели той.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР