Кириакос Мицотакис отправи ясно послание за подкрепа за Украйна в

...
Кириакос Мицотакис отправи ясно послание за подкрепа за Украйна в
Коментари Харесай

Мицотакис след ракетния удар в Одеса: Никой няма да ни сплаши

Кириакос Мицотакис насочи ясно обръщение за поддръжка за Украйна в четвъртък, ден откакто съветска ракета пропусна президента на Украйна и министър-председателя на Гърция на стотици метри, когато се блъсна в пристанищната инфраструктура в черноморския град Одеса.

„ Никой няма да ни сплаши “, сподели Мицотакис в тирада на двудневната конференция на Европейската национална партия (ЕНП) в Букурещ, Румъния, оповестява електронното издание на в..

„ Мисля, че всички имаме обръщение към Кремъл: няма да се опасяваме, ще продължим да поддържаме Украйна и нейните смели жители толкоз дълго, колкото е належащо. И ние оставаме единни по този въпрос “, добави той.

Той сподели още, че Европейски Съюз е посочил увереност в поддръжка на Украйна с обединен фронт. „ Нашите врагове не чакаха това. Ние поддържаме Украйна финансово и военно, постановяваме наказания на Русия.

„ Изпращаме известие, че никакво нарушаване на суверенните права и интернационалното право няма да бъде признато от европейското семейство “, добави Мицотакис.

Съобщава се, че нападението е станало в 11.45 ч., когато гръцката и украинската делегация са били на обиколка на историческото пристанище на Одеса. Срещата сред украинския президент Володимир Зеленски и Мицотакис протече по проект, макар детонацията.

Петима души бяха убити при удара и други бяха ранени, само че няма известия за ранени измежду двете делегации.

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел осъдиха нападението.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР