Кипчоге ще защитава титлата си на маратона в ЛондонСветовният рекордьор

...
Кипчоге ще защитава титлата си на маратона в ЛондонСветовният рекордьор
Коментари Харесай

Кипчоге ще защитава титлата си на маратона в Лондон

Кипчоге ще пази купата си на маратона в Лондон
Световният рекордьор на Кения и настоящ първенец Елиуд Кипчоге ще се завърне на тазгодишния маратон в Лондон. Кениецът чака сериозна конкуренция в лицето на британеца Мо Фара. Кипчоге е троент победител в лондонския маратон, като през предходната година приключи на две минути пред европейския рекордьор Фара, финиширал на трето място в първото си съревнование, откакто се отхвърли от пистовото тичане, с цел да се концентрира върху маратона през 2017.

Британецът завоюва дебютната си купа в най-дългата дисциплинираност в Чикаго, а в това време Кипчоге счупи международния връх със 78 секунди на маратона в Берлин, завършвайки за 2:01.39.,,За мен е голяма чест да се състезавам на маратона в Лондон “, съобщи кениецът в свое изказване.

,,Имах забележителна 2018 година, печелейки в Лондон и подобрявайки върха в Берлин. Надявам се на също толкоз мощна 2019 “, показа оптимистично той.,,Очаквам с неспокойствие още веднъж борбата с господин Мо Фара. Той е популярен първенец и потвърди в Чикаго, че може да завоюва огромен шампионат. Ще бъде вълнуващо да се надигнем един против различен, както и с останалите отлични спортисти, които ще вземат присъединяване в маратона “, приключи той.

34-годишният Кипчоге и 35-годишният Фара са на първото място в Световните серии по маратон и могат да побеждават с купата при триумф в Лондон.,,Ще забележим две безспорни митове в дългите дистанции да се състезават на 26.2 благи в най-великия маратон в света “, съобщи турнирният уредник Хю Брашър. Маратонът в Лондон ще се организира на 28 април. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР