Кипчоге и Ибаргуен са номер едно в леката атлетика за

...
Кипчоге и Ибаргуен са номер едно в леката атлетика за
Коментари Харесай

Кипчоге и Ибаргуен са номер едно в леката атлетика за 2018

Кипчоге и Ибаргуен са номер едно в леката атлетика за 2018
Кенийският маратонец Елиуд Кипчоге и колумбийската състезателка на дълъг и троен скок Катерин Ибаргуен завоюваха премиите на ИААФ за спортисти №1 на 2018 година. Кипчоге сложи международен връх по време на маратона в Берлин през септември подобрявайки досегашното достижение с цели 78 секунди. Той спря хронометрите на 2:01:39. За последно Дерек Клейтън през 1967 година усъвършенства по подобен безапелационен метод върховото достижение (с 2 минути и 23 секунди). "Тази премия значи доста за мен. Тя е компенсация за всичките ми старания през годините", съобщи щастливият кениец, който е и олимпийски първенец от Рио 2016 в маратона.

34-годишната Ибаргуен завоюва надпреварите по дълъг и троен скок на 23-те Игри на Централна Америка и Карибите, както и финалите в Диамантена лига.

19-годишният играч в овчарския скок Арманд Дуплантис сграбчи оценката за изгряваща звезда, откакто завоюва два златни медала - на Европейския шампионат в Берлин и на Световния за юноши до 20 година Той изравни второто най-хубаво достижение в историята навън от 6.05 см.

Американката Сидни Маклафлин завоюва премията за изгряваща звезда при дамите. Тя сложи международен връх в зала за девойки през март по време на финала на 400 метра (50.36). Това бе последвано от 52.75 на 400 метра с трудности два месеца по-късно - международен връх за девойки и най-бързо време в света за сезона. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР