Кипърското правителство взе днес решения, които се отнасят до управлението

...
Кипърското правителство взе днес решения, които се отнасят до управлението
Коментари Харесай

И Кипър отмени задължителните маски в повечето места на закрито


Кипърското държавно управление взе през днешния ден решения, които се отнасят до ръководството на пандемията от COVID-19, заяви в електронното си издание в. " Филелефтерос ", представен от Българска телеграфна агенция. Решенията бяха оповестени от министъра на опазването на здравето Михалис Хаджипантелас.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 32083
От през днешния ден се анулира условието жителите да носят маски в закрити пространства, с изключение на тук-там с нараснал риск като лечебни заведения, домове за възрастни хора, затворени центрове за уязвими групи, места за даване на здравни услуги, аптеки. Остава условието за маски в обществения превоз.

Препоръчва се въпреки всичко маски да се носят тук-там, на които се събират доста хора, както и от хората в нараснал риск и от тези, които контактуват с тях.

Също от през днешния ден отпадат рестриктивните мерки за % на запълване на местата за публично хранене, увеселителните заведения, църквите и другите храмове, конгресните центрове, комерсиалните изложби, спортните, зали, казината и други

На учениците в междинните учебни заведения ще бъде предоставена гратис една опаковка от 5 теста за COVID-19, като се предлага преди началото на образователната година всички възпитаници, учители и личен състав на учебните заведения да се подложат независимо на тест. В самите учебни заведения здравните управляващи ще вършат проби на инцидентен принцип.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР