Кипърският бизнесмен Харис Кунтурис е собственик на разкошния дом в

...
Кипърският бизнесмен Харис Кунтурис е собственик на разкошния дом в
Коментари Харесай

Кипърският бизнесмен, който води 20 съдебни дела с Радост Драганова, вдигна къщата в Бояна за 4 млн. евро

Кипърският предприемач Харис Кунтурис е притежател на луксозния дом в полите на Витоша, чийто фотоси неотдавна се появиха в авторитетния „ Ню Йорк таймс ”, в обявата „ На лов за парцели в България ”, видя HotArena. Неговата компания „ Мор блу ” е построила първокласната къща в Бояна, която се прави оценка за близо 4 млн. евро. Тя обаче не се продава, а единствено се дава чартърен, прецизираха осведомени.

Приказният парцел на кипъреца в Бояна е насочна точка, от която в „ Ню Йорк таймс ” се проучва имотният пазар в България. Авторите акцентират, че постройката на Кунтурис има чудесно разположение до Витоша, Боянската черква и Ботаническата градина. Описан е в детайли и изисканият интериор на дома.  В обзора на имотния пазар в страната изводът е, че клиенти от чужбина имат интерес към къщи и жилища у нас с капиталова цел. Авторите изясняват също, че новото строителство тук се развива с помощта на ниските лихви.
Самият Харис Кунтурис, чийто парцел стана основен воин в текста,  живее в България повече от 20 години. Сблъскал се е обаче и с някои тъмни страни на бизнеса в страната.

Той дебютира в медиите преди време около разправиите си с известната тв водеща Радост Драганова. Преди години те вършат парк за зелена сила в Брезнишко. Общият им бизнес обаче завършва през 2016 година, когато фотоволтаикът стартира работа и към този момент излиза на облага. Кипърският вложител с изненада схваща, че към този момент не е съучастник в производството на зелена сила, макар че не е имал никакво желание да напуща печелившата компания и да закопава стотици хиляди евро, които е вложил в оборудването. Започва правосъдна борба, с цел да върне парите си, които е вложил в слънчевия парк. В момента правосъдните му каузи с Драганова са 20, написа " Уикенд ".

По едно от тях на първа инстанция Кунтурис осъди компанията „ Солар енерджи съпорт ”, обвързвана с Радост Драганова и нейния шурей Венцислав Гоцев, да му се заплатят 400 000 евро, дадени от него за създаване на фотоволтаика. Решението е на Градския съд и съперниците му към този момент апелират в Апелативния.
Съдебната авантюра на кипърския вложител се следи под лупа от дипломати и политици от България, Кипър и централата на Европейски Съюз в Брюксел. Въпреки това първото дело, което Кунтурис завежда, е разпределено при арбитър Елка Пенчева в Търговското поделение на Градския съд и процесът не потегля с години. Висшият правосъден съвет уволни скандалната съдийка, която беше забатачила стотици каузи, измежду които и това за слънчевия парк.   
Така историята на Харис Кунтурис за жалост не опира единствено до обявата в „ Ню Йорк таймс ”. Въпреки всичко претърпяно кипърският вложител няма желание да напусне страната, както прочее сториха не един и двама непознати жители, сблъскали се с локалните бизнес нрави.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР