Кипърският бизнесмен Анастасиос Симилидис - Тасо се оказа, че е

...
Кипърският бизнесмен Анастасиос Симилидис - Тасо се оказа, че е
Коментари Харесай

Нови неприятности за арестувания в Пловдив бизнесмен

Кипърският предприемач Анастасиос Симилидис - Тасо се оказа, че е разследван и у нас. Тасо е погнат за опасност за ликвидиране и присъединяване в проведена незаконна група.

Бизнесменът, арестуван в Пловдив по издадена в Никозия европейска заповед за арест по обвиняване в пране на пари, се оказа клиент и на българските съд и прокуратура.

Срещу него тече дело за закана за ликвидиране в Пловдивския областен съд, а в Специализираната прокуратура има висящо произвеждане, в което се ревизира дали Тасо не е част от проведена незаконна група. Това се разбра по време на съвещанието по делото за екстрадицията на кипъреца, само че не стана ясно защо закононарушение го проверява спецпрокуратурата.

Още на първото съвещание по мярката му за неотклонение кипърецът съобщи, че желае неотложно да бъде изпратен в родината си. По-късно се отхвърли от това искане и изясни, че всички обвинявания против него в Кипър са измислени. Тасо отхвърли да е забъркан в пране на пари.

В Окръжния съд в Лимасол против предприемача текат две каузи - за заличаване на имущество с гърмеж. Пловдивският областен съд ще заседава по настояването за екстрадицията на 12 май, тъй като до този миг не са получени желаните от Никозия гаранции, че откакто бъде разпитан в Кипър, Тасо ще бъде върнат у нас, написа.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР