Кипърският Аполон (Лимасол) е отборът в Европа, който използва най-много

...
Кипърският Аполон (Лимасол) е отборът в Европа, който използва най-много
Коментари Харесай

Лудогорец десети в Европа по използвани чужденци - ето кои са лидери и кои не взимат легионери

Кипърският Аполон (Лимасол) е тимът в Европа, който употребява най-вече чужденци. В 98.9 % от времето в мачовете от началото на сезона досега за този тим са играли чужденци, демонстрира следващото проучване на Футболната обсерватория CIES.

Изследването е върху тимовете от първите 31 страни в ранглистата на УЕФА, а българският първенец Лудогорец (Разград) е единственият наш представител. Разградчани заемат 10-о място в ранглистата с 86.7 %,

Под чужденци се възприемат всички футболисти, които са артикул на друга футболна асоциация, без значение дали става дума за Европейски жители или не. Само три тима от всичките 466 изследвани клуба не са употребявали на терена нито един легионер. Това са украинските Олександрия и Верес Ривно, както и финландският ХИФК Хелзинки, сега обаче на предпоследното 11-о място в локалната елитна дивизия.

Разбира се, най-вече легионери играят в кипърското състезание или 80.2 % от времето, а минимум в Сърбия- едвам 15 %.

От тимовете от топ 5 шампионатите в Европа преди всичко по този индикатор е Челси с 90.4 %, а общото им класиране е 5-о място. Първите три тима са от кипърското състезание: Аполон Лимасол с 98.9 %, следван от Анортозис (Фамагуста) с 95.3 и АЕК Ларнака с 91.5. След тях е Галатасарай с 90.6. Любопитното е, че супер-богаташите от Пари Сен Жермен са чак на 76-о място и при тях игровите минути за чужденците са 65.4 %.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР