Кипърските власти ще вложат над 100 милиона евро за ремонт

...
Кипърските власти ще вложат над 100 милиона евро за ремонт
Коментари Харесай

Заради страх от земетресение: Кипър ще ремонтира стари сгради с над 100 млн. евро

Кипърските управляващи ще вложат над 100 милиона евро за ремонт на десетки порутени високи жилищни здания , издигнати преди десетилетия за бежанци от турската инвазия на острова през 1974 година, заяви в. „ Катимерини “.

Вътрешният министър Константинос Йоану сподели, че проектът планува неотложен ремонт и цялостна реорганизация на 43 здания , считани за най-рискови. Той направи изказване след среща с юристи, инженери, общински чиновници и представители на хиляди разселени лица.

Ще бъдат осъществени поправки и на 315 други жилищни здания , издигнати директно след нашествието, която беше провокирана от прелом, целящ съюз с
Гърция и оставил островът разграничен по етническа линия.

Десетки жилищни комплекси бяха издигнати небрежно в южната част на острова, с цел да приютят 160 000 кипърски гърци, които напуснаха домовете си на фона на боевете на север, където нахлу турската войска.

В доста от тези здания са осъществени поправки, само че мощното з еметресение от предишния месец в Турция, което лиши живота на повече от 48 000 души, провокира опасения в Кипър , че ремонтите не се правят задоволително бързо, с цел да се подсигурява, че могат да устоят на трусове.

Йоану сподели, че жителите на тези здания ще бъдат краткотрайно преместени до момента в който ремонтите приключат. Правителството ще финансира възобновяване, а работният развой ще продължи без забавянията и затрудненията, които са съществували преди.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР