Кипърски съд е дал ход на дело, заведено от бившия

...
Кипърски съд е дал ход на дело, заведено от бившия
Коментари Харесай

Цветан Василев съди Гешев в Кипър заради „съмнителна“ експертиза по делото КТБ

Кипърски съд е дал ход на дело, заведено от някогашния мажоритарен притежател на КТБ Цветан Василев против някогашния основен прокурор Иван Гешев, една компания и още три физически лица. Това заяви в своя интернет уебсайт самият Василев. Измамата съгласно него е осъществена посредством използване на съмнителна съдебно-счетоводна експертиза, която била осъществена от кипърска компанията по делото за банкрута на КТБ.

„ През 2023 година заведох дело в Република Кипър против едно юридическо и четири физически лица на съображение „ скрит план за машинация “ (conspiracy to defraud) – „ Бейкър Тили-Кипър “, Антониос Василиу, Марк Уилсън, Джордж Малоуни и някогашния към този момент основен прокурор на България Иван Стоименов Гешев. На съвещание през декември предходната година кипърският съд реши, че има пълномощия да прегледа делото всъщност, защото хипотетичната машинация е осъществена на територията на Република Кипър, както и че има задоволително доказателства за обосновано съмнение за „ скрит план за машинация “, написа още Цветан Василев.

„ Експертизата е не просто негодна – тя е манипулирана по указания на прокуратурата.. Казано на езика на Иван Гешев – следва му среща с европейското правораздаване “, декларира укриващият се в Сърбия някогашен притежател на КТБ.

През юли 2014 година банкерът беше притеглен като обвинен за длъжностно заграбване в изключително огромни размери по отношение на банкрута на Корпоративна комерсиална банка.

Впоследствие той бе упрекнат за над 100 закононарушения. Обвиненията бяха повдигнати задочно, защото Василев съумя да напусна страната и от този момент се намира в Сърбия. В края на януари обаче две правосъдни инстанции позволиха на прокуратурата да издаде Европейска заповед за неговия арест по второто дело против него - по обвиняване за пране на пари.

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР