Кипърската полиция задържа 67-годишен мъж, който може да е участвал

...
Кипърската полиция задържа 67-годишен мъж, който може да е участвал
Коментари Харесай

Арестуван е 67-годишен мъж за пожара в Кипър

Кипърската полиция задържа 67-годишен мъж, който може да е взел участие в пагубния , обхванал планинската част на острова и унищожил голям брой жилищни здания, написа ТАСС. Според медията, повода за задържането е известие, че преди пожара да е почнал в региона на село Аракапас, е бил заловен мъж да гори стърнища навръх мястото , откъдето са почнали пламъците. Гръцко издание пък оповестява, че обвиненият ще бъде отведен в окръжния съд в Лимасол , макар че самият той отхвърля виновността си , потвърждавайки, че пожарът е почнал, откакто е напуснал мятото.

Размерът на вредите по предварителни оценки, е - наранени са сред 15 и 17 къщи, както и доста коли. Огънят е увредил жилища в селата Ора и Мелини, а в село Ептагония пламъците са унищожили пожарната работа, обслужвала района . Многобройни борови и маслинови горички също са се трансформирали в пепел. Общо жителите на 10 обитаеми места бяха евакуирани. Съществуваше и действителна опасност от разпространяването на пламъците върху скъпата борова гора наоколо до известния манастир Мачерас.
 Разрушителен пожар затри изцяло цялостен град в Канада Разрушителен пожар затри изцяло цялостен град в Канада
Цял град в Канада е изцяло погубен от горски пожар, почнал откакто температурите скочиха до 49,5°C - най-голямата жега, к...

Пожарът се смята за един от най-големите в Кипър през последните две десетилетия . Абсолютно всички налични противопожарни уреди, в това число 10 противопожарни самолета, участваха в потушаването му, само че напъните им не бяха задоволителни, с цел да спрат разпространяването на пламъците. Поради тази причина кипърските управляващи се обърнаха за помощ към Европейския съюз и Израел, които неотложно дадоха отговор на това искане.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР