Кипърската брегова охрана помогна за спасяването на малка дървена лодка

...
Кипърската брегова охрана помогна за спасяването на малка дървена лодка
Коментари Харесай

Кипър спаси лодка с 300 мигранти

Кипърската брегова защита оказа помощ за спасяването на дребна дървена лодка с над 300 мигранти, носеща се по течението на 203 километра западно от островната страна, заяви през днешния ден кипърски представител, представен от Асошиейтед прес.

Командирът на Кипърския взаимен избавителен координационен център Андреас Хараламбидес сподели пред организацията, че капитанът на 18-метровия кораб е изпратил сигнал за помощ в понеделник следобяд, откакто е имал проблем с мотора.

Хеликоптер и три военноморски и полицейски патрулни кораба са отправили да оказват помощ на лодката, която Хараламбидес сподели, че е отплавала от Ливан преди три дни и се е опитвала да стигне до Италия, като на борда й имало доста дами и деца.

Властите не можаха незабавно да дефинират националността на мигрантите на борда на лодката, само че няма сигнали някой да е имал проблеми със здравето, сподели Хараламбидес.

Всички мигранти са трансферирани на борда на намиращ се наоколо товарен транспортен съд, плаващ под флага на Маршаловите острови.

Хараламбидес сподели, че управляващите са помолили капитана на кораба да отплава за кипърското пристанище Лимасол, с цел да могат мигрантите да слязат. По думите му обаче капитанът решил, съгласно напътствията на компанията притежател на кораба, да се насочи към първичната си дестинация Истанбул.

Ливан в миналото бе страна, която приемаше бежанци, а в този момент се е трансформирала в насочна точка за рискова миграция по море към Европа.

Със задълбочаването на икономическата рецесия в страната от ден на ден ливански, както и сирийски и палестински бежанци, се насочат на път през морето, като службите за сигурност оповестяват за осуетени опити за миграция съвсем всяка седмица.
Източник: newsbg.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР