Кипър завършва най-силния си туристически сезон, като отбеляза тази година

...
Кипър завършва най-силния си туристически сезон, като отбеляза тази година
Коментари Харесай

Кипър завършва най-силния си туристически сезон

Кипър приключва най-силния си туристически сезон, като означи тази година " най-хубавите 9 месеца за всички времена в туризма ", регистрира заместник-министърът на туризма Костас Кумис. Туристическите управляващи и промишленост на острова са оптимисти за сполучливото развиване на бранша през 2025 година

Броят на пристигналите туристи и приходите от януари до септември се усилват удивително и този висок резултат е реализиран макар негативното влияние на военните дейности в района и икономическата обстановка в Централна и Западна Европа, акцентира заместник-министърът на туризма Костас Кумис.

Заетостта в хотелите през октомври е доста приемлива и доближава 60%, споделиха от Кипърската хотелиерска асоциация. Още по-висока - 70%, тя е през почналия тридневен уикенд. Понеделник е формален почивен ден, като Кипър празнува националния празник на Гърция.

Активният туристически сезон на острова публично завършва в края на октомври, само че тази година той се удължава значително. За първи път множеството хотели и туристически обекти ще останат отворени доникъде на ноември, заяви Костас Кумис.

През започващия зимен сезон се чака леко нарастване на туристите по отношение на миналогодишния сезон, който пък означи растеж от 7% спрямо предходния зимен интервал, съобщи БНР.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР