Кипър започва внедряването на единна система за управление на данъците

...
Кипър започва внедряването на единна система за управление на данъците
Коментари Харесай

Кипър започва внедряването на система за управление на данъци

Кипър стартира внедряването на единна система за ръководство на налозите „ Данъци за всички “ (Tax For All), оповестява финансовото министерство. Тя е част от тактиката за възстановяване на процедурите в региона на данъчното обслужване и за предложение на повече електронни услуги на жителите и компаниите.

Бъдещата единна данъчна електронна платформа ще размени съществуващите в този момент разпокъсани и по-малки онлайн системи за разнообразни налози.

Новата компютъризирана система ще улесни живота на жителите и бизнеса. С въвеждането й ще се ускори прозрачността. Ще се опростят, автоматизират и подобрят процедурите за подаване и приемане от данъкоплатците на документи, удостоверения и информации, свързани с тяхното данъчно облагане.

Чрез нея всички данъчни заплащания ще се правят непосредствено посредством онлайн банкиране.

Системата „ Данъци за всички “ ще се осъществя в три стадия до края на 2024 година, планува финансовото министерство.

Прилагането на измененията ще стартира през март тази година с процедурите за налога върху добавената стойност (ДДС). В новата система влизат регистрацията на данъкоплатците по Данък добавена стойност, подаване на заявления и информации, заплащане и възобновяване на налога.

Следващият стадий е цифровизацията на процедурите и заплащанията на директни налози, като корпоративния и подоходния, а също и на налога върху недвижимите парцели.
Източник: newsbg.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР