Кипър забранява влизането в страната на всички чужди граждани, независимо

...
Кипър забранява влизането в страната на всички чужди граждани, независимо
Коментари Харесай

Кипър забранява влизането на чужди граждани

Кипър не разрешава влизането в страната на всички непознати жители, без значение от националността им, от 1 часа през нощта в неделя. Частичното затваряне на границите беше оповестено довечера от президента Никос Анастасиадис в особено послание към нацията като една от новите, по-строги ограничения за битка с разпространяването на ковид на острова.

От 01.00 ч. в неделя, 15 март, за 15 дни се приключва влизането в Кипър на всички, които не са кипърски жители или законно пребиваващи, работещи или учещи в страната европейски жители и от трети страни.

Ограничението се вкарва, с цел да се ограничи разпространяването на ковид.

Повечето от доказаните до момента случаи са на задгранични или кипърски жители, пътуващи до острова от Англия и Гърция.

Преминаването през контролно-пропускателните пунктове сред свободните и окупираните северни зони ще бъде позволено единствено за кипърски жители, кипърски гърци и кипърски турци, както и легални поданици на свободните зони от европейски и трети страни, е друга оповестена довечера мярка.

Президентът Анастасиадис прикани хората от тези групи да употребяват правото си на придвижване през пропускателните пунктове в случаите, когато това е безусловно належащо.

Държавните и частните просветителни институции на страната ще останат затворени до 10 април. Първоначално часовете в учебните заведения в целия Кипър бяха прекъснати от петък за една седмица.

Предприеманите от кипърското държавно управление ограничения не засягат безпрепятствената комерсиална активност на страната, не се постановат никакви ограничавания върху вноса и износа, акцентира президентът.

В идващите дни държавното управление ще показа цялостна стратегия от стопански и обществени ограничения за поддръжка на бизнеса, работещите и уязвимите обществени групи, наранени от рецесията поради разпространяването на вируса, разгласи още Анастасиадис.

По-рано през тази седмица държавното управление разгласи редица ограничения, измежду които възбрана за всеобщи събирания на закрито на повече от 75 души, анулация на културни и спортни мероприятия.

До петък вечерта на острова са доказани 26 случая на болни от ковид – 21 на територията на интернационално приетата Република Кипър и 5 в северната окупирана част.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР