Кипър забрани използването на мобилни телефони и други умни електронни

...
Кипър забрани използването на мобилни телефони и други умни електронни
Коментари Харесай

Кипър забрани мобилните телефони в училищата

Кипър забрани потреблението на мобилни телефони и други умни електронни устройства в учебните заведения със закон. Парламентът гласоподава смяната на пленарната сесия в четвъртък вечерта. Целта е да се усъвършенства образователният развой, психическото и физическото здраве на учениците.

Новите правила важат за всички междинни учебни заведения – гимназии, лицеи и техникуми, написа БНР. Учениците в тях, които са на възраст от 12 до 18 години, могат да носят мобилните си телефони в учебно заведение, само че те би трябвало да са изключени през часовете и през междучасията. 

Допускат се две изключения от възбраната. Мобилните телефони могат да бъдат включени единствено при възникването на незабавни случаи, свързани със здравето на ученика, или при категорично позволение от учител за просветителни потребности.

Това законодателство е в сходство с държавния приоритет за всестранното и уравновесено развиване на учениците, съобщи министърът на образованието Атина Михайлиду в Народното събрание. Тя акцентира, че " задачата е да се сътвори учебна среда без интервенции и разстройства по време на образователния развой, което да способства за прочувствената непоклатимост на учениците, възстановяване на резултатите от образованието, понижаване на случаите на цифрово принуждение ".

Около 25% от кипърските възпитаници са жертви на кибертормоз и " онлайн сплашванe ", бе посочено в пленарната зала

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР