Кипър въвежда отново изискване да се носят предпазни маски в

...
Кипър въвежда отново изискване да се носят предпазни маски в
Коментари Харесай

Връщат предпазните маски в Кипър

Кипър вкарва още веднъж условие да се носят защитни маски в закрити пространства на фона на внезапно повишаване на случаите на COVID-19, оповестява Ройтерс, като отбелязва, че мярката идва малко повече от месец след отпадането на това условие, цитира dariknews.bg.

Здравният министър Михалис Хаджипанделас посочи, че условието за носене на маски на закрито влиза в действие от петък.

Здравните специалисти предложиха мярката след скок на инфекциите измежду хора, които не вземат нужните защитни ограничения, уточни държавен представител след съвещание на кабинета.

В. " Сайпръс мейл " прецизира, че маските са наложителни за всички над 12 години, а санкцията за неспазването на условието е 300 евро.

Освободени от условието са хора, които сега се хранят или пият, тези, които са сами в автомобила си или с други членове от семейството, хората, които спортуват, както и лицата, чието здравословно положение не разрешава носене на маска.

Здравният министър уточни, че към този момент не се обмислят други противоепидемични ограничения.

" Имаше доста случаи да предаване на вируса в последните няколко дни и ние се опитваме да спрем това, само че в същото време без да лишаваме хората от свободата им ", съобщи Хаджипанделас.

Кипър анулира условието за носене на маска на множеството места от 1 юни.

Страната към този момент не оповестява всекидневно броя на новозаразените. В петък здравните управляващи оповестиха 10 879 нови случая на COVID-19 за седмицата до 1 юли по отношение на 7263 предходната седмица.

Данните сочат, че 75 пациенти са били в болница през миналата седмица, като четирима от тях са в съществено положение.

" Ситуацията е под надзор ", увери Хаджипанделас.

От установяването на първия случай на коронавирусна зараза през март 2020 година в страната са регистрирани над 516 хиляди инфекции и 1075 смъртни случая.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР