Кипър ще спечели повече от 9 млрд. долара от износа

...
Кипър ще спечели повече от 9 млрд. долара от износа
Коментари Харесай

Афродита: газовото находище, от което Кипър ще спечели над 9 млрд. долара

Кипър ще завоюва повече от 9 милиарда $ от износа на газ от морското газово находище " Афродита " за 18-годишния интервал на употреба на залежа. Това разгласи енергийният министър на източносредиземноморската островна страна Йоргос Лакотрипис.
Преработеният контракт с консорциума, формиран от Shell, основаната в Тексас Noble Energy и израелската Delek, проправя пътя за употреба на находището, за което се счита, че съдържа към 115 милиарда куб. м газ, предава Associated Press.
Финансовите условия са направени въз основата на базовия сюжет от 70 $ за барел нефт през 2022 година Ратификацията на контракта от държавното управление се чака незабавно след съгласуването на проекта за създаване на терена.
Производството би трябвало да стартира през 2024-25 година Газът ще бъде изпращан по подводен водопровод до преработвателни предприятия в Египет и по-голямата част ще бъде превозен на европейските пазари.
" Това ще трансформира Кипър в производител на природен газ и ще го нарежда като различен източник на енергийни доставки за Европа ", разяснява Лакотрипис.
По думите му финансовите разноски към плана се правят оценка на към 5.3 милиарда $ за 18 години, като оперативните разноски ще са към 2.5 милиарда евро, което го прави най-голямата инвестиция в историята на Кипър.
" Афродита " е първото газово находище, което беше намерено в териториалните води на Кипър край южните му крайбрежия през 2011 година
След това бяха открити още две огромни газови залежи от италианската петролна компания Eni и от американския петролен колос ExxonMobil, които също имат позволение да изследват край Кипър. Френската Total също има позволение за изследване за газ. Властите считат, че има капацитет за още открития.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР