Кипър ще продължи проучването на газовите находища край острова въпреки

...
Кипър ще продължи проучването на газовите находища край острова въпреки
Коментари Харесай

Кипър буквално каза на Турция да си гледа работата по отношение на газа

Кипър ще продължи изследването на газовите залежи край острова макар предизвестията, които насочи Турция тази седмица. По-рано турският външен министър Мевлют Чавушоглу съобщи, че страната му ще предприеме ограничения против изследванията за газ на кипърските управляващи, без да дава повече детайлности.
В понеделник (10 юли), единствено няколко дни след неуспеха на последния кръг от договаряния за обединяването на общностите на Острова на Афродита, турският президент Реджеп Ердоган предизвести интернационалните енергийни компании да не вземат участие в евентуални газови планове в Кипър, тъй като другояче щели да влошат връзките си с Турция. На идващия ден гръцкият министър председател Алексис Ципрас показва поддръжка на " суверенните права " на Кипър за употреба на своите газови залежи.
Островът е разграничен от 1974 година насам след нашествието в северната част на турската войска, която реагира на националистически прелом, който имаше за цел да причисли Кипър към Гърция. Кипърската турска общественост разгласи самостоятелност, приета само от Анкара.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР