Кипър ще поема част от разходите за настаняване в хотел

...
Кипър ще поема част от разходите за настаняване в хотел
Коментари Харесай

Кипър поема 35% от разходите за хотел на ваксинираните туристи

Кипър ще поема част от разноските за настаняване в хотел на имунизираните против Коронавирус туристи в страната. Правителствената стратегия за субсидиран туризъм работи от 1 септември до 30 ноември, съобщи сътрудник на БНР.

Министерството на туризма на страната ще поема 35% от таксата за нощувка при оптималната цена от 60 евро на вечер за двойна стая със закуска и при най-малко 2 нощувки.

Това е преференциалната оферта на държавното управление на Кипър в новия, трети стадий на държавната стратегия за поддръжка на вътрешния туризъм.

По нея обаче могат да аплайват само непрекъснато живеещите на острова. Тя важи за имунизирани най-малко с първата доза или преболедували ковид през последните 6 месеца.

Децата на възраст 12 – 16 години, които не са имунизирани, би трябвало да имат негативен резултат от бърз Covid-тест, изработен в границите на 72 часа.

Българите, които живеят в Кипър и дават отговор на двете здравни условия, също могат да се възползват от отчасти платената от страната отмора.

Над 220 хотели, туристически жилища, къщи за агротуризъм във всички региони на Кипър ще оферират субсидираните цени в този интервал, разгласи в сряда листата им туристическото ведомство.

Почти 79% от възрастното население в Кипър е получило най-малко първата доза, а над 74% са изцяло имунизирани до 31 август, заяви здравното министерство.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР