Кипър ще налага 1000 евро глоба за работа на черно.

...
Кипър ще налага 1000 евро глоба за работа на черно.
Коментари Харесай

1000 евро глоба за работа на черно в Кипър

Кипър ще постанова 1000 евро санкция за работа " на черно ". През тази седмица държавното управление внася в Народното събрание три законопроекта с ограничения за справяне с казуса с недекларираната претовареност, като част от политиката за по-добро контролиране на пазара на труда, заяви общественият министър Янис Панайоту.

Недекларираният труд в Кипър се е нараснал до 13% от работната мощ през последната година, спрямо 8% преди този момент, като най-високият му дял е в строителството – 25%, заяви министърът на труда Янис Панайоту. Тенденцията за повишаването му постанова незабавни и решителни дейности, съобщи той.

С три нови законопроекта държавното управление ускорява битката си против противозаконната претовареност.

Предвижда се да се усъвършенства потреблението на технологии за наблюдаване на изискванията за наемане. Работодателите ще бъдат длъжни да записват всички свои чиновници в специфичната електронна осведомителна система на общественото министерство („ Ергани " ).

Ще бъде засилен и контролът за работата на търсещи леговище и други жители на трети страни, чието нелегално наемане се усилва. Чрез свързването на базите данни на службите по труда, общественото обезпечаване, миграцията работодателите към този момент ще имат достъп до настояща информация за статута на престояване на задграничните служащи.

Въвеждат се и по-строги наказания при нарушавания. Глобата за компаниите се удвоява от в този момент настоящата и става 1000 евро за всеки нелегално нает.

През април, в хода на подготовката на новото законодателство, общественият министър Янис Панайоту разгласи, че близо 10 млн. евро доходи годишно губи Фондът за обществено обезпечаване в Кипър поради работа без контракти и осигуровки.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР