Кипър се отказва от програмата за предоставяне на гражданство срещу

...
Кипър се отказва от програмата за предоставяне на гражданство срещу
Коментари Харесай

Кипър скъсва с програмата „златни паспорти”

Кипър се отхвърля от програмата за даване на поданство против вложения в стопанската система на страната и ще употребява други способи да притегли капитали, зави президентът Никос Анастасиадис.
Запитан дали Кипър ще се върне в миналото към практиката „ ”, президентът съобщи изрично: „ Не. Ще се търсят други тласъци за вложения, само че не и натурализация ”.
 Гутериш обмисля среща за решение на кипърския проблем Гутериш обмисля среща за решение на кипърския проблем
Генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш има намерение да се срещне идващия месец с водачите на кипърските турци и гърци, с цел да прец...
Изказването на Анастасиадис бе направено след явяването му пред следствената комисия, която проверява абсурда със злоупотребите в програмата за даване на кипърско поданство против вложения. По-рано бяха изслушани няколко политици и публични дейци, измежду които министърът на финансите Константинос Петридис и неговият предходник на поста Харрис Георгиадис, някогашният министър на вътрешните работи Сократис Хасикос и архиепископът на Кипър Хризостом II.
По информация на локалното издание „ Cyprus Mail ”, президентът е трябвало да отговори на въпроси, свързани с даването на кипърско поданство на саудитски бизнесмен, с чийто аероплан е пътувал Анастасиадис и съпътстващата го делегация за сесията на Общото заседание на Организация на обединените нации през септември 2019 година Този предприемач и още 38 души от неговото обграждане през 2015 година са станали жители на Кипър. Държавният глава отхвърли тези хора. Саудитският вложител е вложил в стопанската система на острова повече средства, в сравнение с се изисква за придобиването на кипърско поданство, акцентира той.
БГНЕС напомня, че през агвуст 2020 година в Кипър избухна скандал след следствие на телевизионния канал Al Jazeera. То разкри по какъв начин на лица със съмнителна известност им е предоставяно кипърско поданство в подмяна на техни вложения в стопанската система на острова. Историята докара до оставката на ръководителя на Народното събрание Димитрис Силурис - официално вторият човек в страната, който изразил подготвеност да помогне на наказан китайски вложител да получи поданство.
След излъчването на материала държавното управление на Кипър реши от 1 ноември да спре издаването на „ златни паспорти “.
 Кипър и Съединени американски щати ускоряват съдействието по сигурността на границите Кипър и Съединени американски щати ускоряват съдействието по сигурността на границите
За да укрепят потенциала за справяне с общите закани и стабилността в района, Кипър и Съединени американски щати подписаха през днешния ден Декларация за планове за з...
В средата на януари тази година Анастасиадис излезе с послание към нацията, в което съобщи, че пресата изкуствено раздува тази история и съзнателно изкривява обстоятелствата, с цел да очерни него и държавното управление, което той управлява.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР