Кипър съобщи, че децата между 12 и 15 години ще

...
Кипър съобщи, че децата между 12 и 15 години ще
Коментари Харесай

Кипър ще ваксинира деца от 12 до 15 г. срещу COVID-19

Кипър заяви, че децата сред 12 и 15 години ще бъдат включени в програмата за всеобща имунизация против COVID-19 на фона на стягане на регламента за достъп до публичните пространства, заяви Ройтерс.

Островът се сблъска с внезапен скок на случаите поради мощно заразния Делта вид на вируса, който стартира да се демонстрира в средата на юни. Кипър е записал 416 смъртни случая от COVID-19 от март 2020 година и 100 784 случая на заразяване.

"Единственият метод да спрем появяването на нови нападателни варианти (на COVID-19) е имунизацията ", съобщи в известие здравният министър Михалис Хаджипанделас.

Децата ще може да бъдат имунизирани с иРНК имунизациите, създадени от Пфайзер/Бионтех и Модерна, единствено с родителско единодушие, уточни министърът. Мярката влиза в действие от 2 август.

Публикувани през днешния ден данни сочат спад на новозаразените през последните две седмици, като междинната възраст на засегнатите лица е 28 години.

Властите също по този начин стегнаха съществуващите условия за показване на така наречен "Сейфпас " за имунизация или негативен тест. Документът към този момент се изисква за достъп до публични пространства, където са събрани над 10 души. Предишните условия се отнасяха за над 20 души.

Около 65 % от популацията е със приключена имунизационна стратегия.
/БТА/
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР